Ingrediente:
1kg gris
2 pahare faina,
1 praf copt.
3 pachete margarina(600gr.)
1 pahar lapte
1 pahar apa,
arome(apa de flori)
Umplutura: pasta de curmale,putin ulei sau margarina(doar pentru omogenizare),scortisoara.
Grisul se framanta bine cu margarina(apoi se lasa cateva ore sa se umfle)aici se framanta seara si dimineata continui).
Adaugam:faina,laptele,apa,pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini,dar nici prea consistent....apoi formam bilute,sau inele...se inteapa cu furculita ca la aluatul frantuzesc....se coc 10-15 min,nu trebuie sa fie prea rumenite..
Clătite americane cu dovleac
-
După cum v-ați dat deja seama familia mea e mare fan dovleac, dar numai în
varianta dulce. Așa că vă așteaptă încă o rețetă delicioasă cu acest
ingredient...
Acum 5 ani
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu