Rulada cu sunca

luni, 22 noiembrie 2010


















Ingrediente:

-6 oua
-200 gr sunca presata
-500 gr branza vaci
-1 ardei gras rosu
-100 ml supa legume
-250 gr legume congelate(mazare,fasole verde,porumb)
-100 gr maioneza
-2 plicuri gelatina
-1 cub unt
-sare,piper

Mod de preparare:

Se fierb ouale tari,se curata si se lasa sa se raceasca.
Se soteaza legumele congelate in unt,se ia cratita de pe foc si se adauga sunca taiata cubulete,ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat cuburi.
Branza se mixeaza cu maioneza si se toarna peste ea legumele sotate.
Se pune gelatina la inmuiatin supa de legume,se aseaza pe foc sa se dizolve si se toarna peste compozitia de branza si legume.
Se condimenteaza cu sare,piper si se omogenizeaza incet.
Se aseaza o folie de plastic pe o planseta ,se intinde compozitia de branza ,ouale intregi si se ruleaza strans.
Se da la rece cateva ore si se serveste taiata felii.

Oua umplute cu somon

Ingrediente:

-6 oua fierte tari
-150 gr telemea oaie
-2 linguri smantana
-2-3 codite ceapa verde

Pentru crema de somon:

-150 gr somon afumat
-100 gr unt
-1 lingura zeama lamaie
-piper macinat

Pentru decor:

-frunze de salata verde
-patrunjel verde
-4-5 ridichii

Mod de preparare:

Se curata ouale si se taie jumatati pe orizontala.
Se scot galbenusurile si se amesteca cu telemeaua de oaie si smantana.Se adauga ceapa tocata marunt si se amesteca bine.
Separat se mixeaza somonul taiat marunt cu untul moale,zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper macinat.
Cu ajutorul unui pos,umpli albusurile cu crema de somon si cu cea de branza,asezi ouale pe un platou tapett cu frunze de salata verde si decorezi cu felii de ridichii si patrunjel.

Cuiburi cu branza



















Ingrediente:

-5 oua fierte tari
-300 gr branza de vaci cremoasa
-100 gr telemea oaie
-150 gr cascaval
-100 gr salam subtire uscat
-1 legatura ceapa verde
-5 rosii cherry
-2 castraveti murati
-boia dulce
-piper macinat

Mod de preparare:

Se curata ouale de coaja,se taie in doua ,pe orizontala.
Se scot galbenusurile cu grija si se freaca cu crema de branza ,telemeaua de oi rasa fin si se condimenteeaza cu piper macinat.
Se umplu jumatatile de albus cu compozitia preparata ,se adauga felii subtiri de salam,cate o jumatate de rosie cherry,ceapa verde taiata bucatele ,cubulete de cascaval,felii de castravete murat si se presara boia dulce.

Arici veseli
















Ingrediente:

-6 oua fierte tari
-100 gr piept pui fiert
-100 ml ulei
-1 linguta mustar
-1 lingura zeama lamaie
-sare,piper

Decor:
-2 legaturi ceapa verde(frunze)
-1 ardei gras rosu
-salata verde

Mod de preparare:

Se curata ouale de coaja ,se taie pe orizontala si se scoate cu grija galbenusurile ,fara sa se rupa albusurile.
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul , adaugat treptat,se pune mustarul,zeama de lamaie si pieptul de pui taiat foarte marunt.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se umplu albusurile cu compozitia preparata ,se aseaza ouale umplute pe un platou tapetat cu frunze de salata verde si felii de ardei gras .Se decoreaza fiecare ou cu frunze de ceapa verde,imitand tepii de arici.Se insufletesc aricii cu cubulete de ardei rosu pentru ochi si o bucatica de ceapa verde pentru nas.

Coliva

sâmbătă, 13 noiembrie 2010



























Ingrediente:

-1 kg arpacas
-cca 750 gr zahar
-un praf sare
-500gr-1kg samburi nuca
-5-6 lingurite scortisoara
-esenta de rom si de vanilie
-coaja lamaie
-biscuiti rasi
-cacao
-zahar pudra


Mod de preparare:

Se spala arpacasul in 9 ape( cine prepara coliva pt parastas(pomana)),se pune la fiert cu apa si cu praful de sare.
Dupa ce a fiert mai mult de jumate si infloreste,se adauga zaharul pana se fierbe definitiv.
Coliva trebuie sa nu fie tare.
Trebuie avut in vedere sa ramana putin apoasa pentru ca se adauga nuca si biscuiti.
Se lasa la racit.
Se adauga nuca macinata ,esentele,scortisoara,coaja de lamaie.
Se amesteca.
Daca e prea moale ,se adauga biscuiti rasi.
Se aseaza pe platou si se orneaza.

Gogosari opariti

sâmbătă, 2 octombrie 2010

Ingrediente:

-5 kg gogosari
-1 l otet
-500 gr zahar
-sare dupa gust
-condimente pentru muraturi

Mod de preparare:

Se curata gogosarii si se taie sferturi.
Se pune otetul cu restul ingredientelor la fiert si se pun gogosarii la oparit pana devin sticlosi(foarte putin ca se inmoaie daca ii tineti prea mult).
Se scot ,se aseaza in borcanele deja pregatite si se adauga otetul in care i-ati oparit peste ei pana la umplerea borcanului.
Gogosarii se aseaza in borcane fierbinti.
Nu necesita sterilizare.

Varza murata

Se aleg verze indesate si cu frunza subtire, culese tarziu, la sfarsitul lui octombrie .
Se depoziteaza verzele inca 1 saptamana, acoperite sa nu le vada soarele, intr-un loc racoros.
Se curata verzele: se indeparteaza frunzele exterioare verzi sau vestejite, se curata cotorul si se taie frunzele care sunt atacate de purici.
Se indeasa verzele in butoi, cat mai compact cu cotorul in sus.
In butoi se mai pune hrean, marar uscat, porumb, o gutuie taiata in sferturi si facultativ 1 sfecla rosie(da o culoare extraordinara apei care va deveni zeama). Deasupra verzelor se pun cateva scandurele, marar uscat, crengute de visin(facultativ), care sa tina verzele sub saramura.
Se pregateste saramura: la 1 l de apa se pun 40g de sare; se dizolva sarea, la nevoie putem incalzi usor oala cu saramura, pe foc.
Peste cca o saptamana incepe sa se vanture varza.
Odata dat la rece, butoiul cu varza murata nu necesita atentie deosebita decat pentru indepartarea stratului de floare care apare la suprafata. Daca temperatura este prea ridicata, sau cand moarea (zeama de varza murata) devine vascoasa, este necesar sa vanturam varza.
Anul acesta(2011)am pus la indemnul unei prietene Vinobran(se gaseste in targuri/ magazine)sau conservant.Nu mai iese absolut nimic deasupra.

Tocanita de rosii




















Ingrediente:

-1 kg usturoi
-4 kg ceapa
-1 kg ardei capia amestecat cu gogosari si ardei gras
-10-15 kg rosii
-3 kg morcovi(optional)
-1 l ulei
-sare dupa gust




Mod de preparare:

 Se curata ceapa,se taie marunt cu robotul sau se da prin masina de tocat,se pune la calit.
Se curata si se stropseste usturoiul cu aparatul,nu trebuie tocat.
Se adauga peste ceapa.
Se adauga morcovii daca vreti tocanita mai dulcica,nu acrisoara.
Se adauga ardeiul care a trecut prin acelasi proces ca si ceapa.
Se adauga rosiile oparite si depielitate taiate cu mana bucati mai mici.
Spre final se adauga si sarea.
Se pune la borcane si se sterilizeaza cca 20 minute dupa primul clocot.
E minunata pentru:tocanite,sarmale,sosuri,paste,orice mancare preparata cu ce contine tocanita.
Cantitatile nu sunt batute in cuie.

Castraveti bulgaresti






























Ingrediente:

-castraveti cornison
-morcovi rondele,ceapa solzisori,catei usturoi
-3-4(daca va plac mai acrii se pun 4)  linguri otet(de 9 grade acetice)
-2-3 lingurite zahar(daca va plac mai dulci se pun 3)
-1 lingurita sare
-amestec pentru muraturi(piper,seminte mustar ,etc)
-foi dafin,marar uscat

Mod de preparare:

Se aseaza castravetii spalati si restul legumelor in borcane.
Se adauga condimentele,zaharul,sarea, otetul ,se umplu borcanele cu apa ,se pun capacele si se pun la sterilizat.
Timpul pentru sterilizare este mai scurt ca la restul muraturilor.
Se lasa  doar pana incep sa isi schimbe castravetii culoarea.
Se lasa in cratita pt sterilizat pana la racire sau se scot si se invelesc intr-o patura.Chiar daca se formeaza bule de aer in interiorul borcanului,nu fierb.
La camara cu ei.

Castraveti bulgaresti






























Ingrediente:

-castraveti cornison
-morcovi rondele,ceapa solzisori,catei usturoi
-3-4(daca va plac mai acrii se pun 4)  linguri otet(de 9 grade acetice)
-2-3 lingurite zahar(daca va plac mai dulci se pun 3)
-1 lingurita sare
-amestec pentru muraturi(piper,seminte mustar ,etc)
-foi dafin,marar uscat

Mod de preparare:

Se aseaza castravetii spalati si restul legumelor in borcane.
Se adauga condimentele,zaharul,sarea, otetul ,se umplu borcanele cu apa ,se pun capacele si se pun la sterilizat.
Timpul pentru sterilizare este mai scurt ca la restul muraturilor.
Se lasa  doar pana incep sa isi schimbe castravetii culoarea.
Se lasa in cratita pt sterilizat pana la racire sau se scot si se invelesc intr-o patura.Chiar daca se formeaza bule de aer in interiorul borcanului,nu fierb.
La camara cu ei.

Castraveti bulgaresti






























Ingrediente:

-castraveti cornison
-morcovi rondele,ceapa solzisori,catei usturoi
-3-4(daca va plac mai acrii se pun 4)  linguri otet(de 9 grade acetice)
-2-3 lingurite zahar(daca va plac mai dulci se pun 3)
-1 lingurita sare
-amestec pentru muraturi(piper,seminte mustar ,etc)
-foi dafin,marar uscat

Mod de preparare:

Se aseaza castravetii spalati si restul legumelor in borcane.
Se adauga condimentele,zaharul,sarea, otetul ,se umplu borcanele cu apa ,se pun capacele si se pun la sterilizat.
Timpul pentru sterilizare este mai scurt ca la restul muraturilor.
Se lasa  doar pana incep sa isi schimbe castravetii culoarea.
Se lasa in cratita pt sterilizat pana la racire sau se scot si se invelesc intr-o patura.Chiar daca se formeaza bule de aer in interiorul borcanului,nu fierb.
La camara cu ei.

Fasole verde pentru iarna































Ingrediente:

-5 kg fasole verde(de preferat fideluta)
-2 kg ceapa
-1 kg ardei gras
-1/2 morcovi(optional)
-3 kg rosii(sau dupa gust)
-1/2 kg ulei
-foi dafin,marar,cimbru
-2 capatani usturoi
-sare dupa gust

Mod de preparare:

Se curata si se taie fasolea in doua pe lungime si in 3-4 pe latime(ca la mancare).
Se toaca restul legumelor marunt(prin masina sau prin robot) cu exceptia usturoiului.
Se caleste ceapa,usturoiul,morcovul ,se adauga ardeiul,,fasolea pe care o oparim in prealabil.
Se adauga foaia de dafin si cimbrul(eu pun cu tulpina cu tot si la sfarsit il scot)
Se toarna apa cat sa o acopere.
Se lasa la fiert cca 20 minute, apoi se adauga rosiile tocate marunt.
Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele,apoi se pune mararul tocat marunt .
Se pune in borcane si se sterilizeaza timp de 15 minute dupa primul clocot.

Karniarik-vinete umplute

joi, 2 septembrie 2010














Ingrediente:

 9 vinete mici
 jumatate kg carne tocata
 1 ceapa mare
 2 ardei grasi
 3 catei de usturoi
 patrunjel
 sare, piper




Vinetele se curata de coaja -o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 minute in apa cu sare.
Se scot, se sterg cu un servetel presand usor, apoi se calesc in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca.
Se pun intr-o tava neunsa.
Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele ( daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el ).
Ceapa , ardeii si usturoiul se toaca marunt,rosia la fel,si se adauga peste carne .
Invartim cu lingura prin tigaie pana cand ceapa devine aurie.
Se adauga patrunjel tocat marunt ,sare,piper.
Despicam vinetele cu o lingura,le umplem cu compozitia de carne tocata.
In tava cu vinetele umplute se va pune apa , usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura.
Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min pana se rumenesc vinetele deasupra.

Zarzavat de ciorbita pentru iarna

































Ingrediente:

-4 kg ceapa
-2 kg morcovi
-1 kg radacina pastarnac
-1 kg radacina telina
-1 kg dovlecei
-1 kg ardei capia
-1 kg ardei gras
-5 kg rosii
-1l ulei
-sare dupa gust

Mod de preparare:

Se curata toate ingredintele si se toaca marunt cu robotul( sau se dau prin masina de tocat carne).
Se pune uleiul intr-o cratita mare(eu le fac in tuci de 20 kg),se adauga ceapa si morcovul,ardeiul,si restul ingredientelor cu exceptia rosiilor care se pun dupa ce dau cateva clocote radacinoasele.

Se toarna in borcane si se sterilizeaza.

Gogosari grecesti

















Ingrediente:

-5 kg gogosari,
-zahar,
-ulei,
-otet,
-sare,
-radacina de hrean,
-foi de dafin,
-boabe de piper, boabe de enibahar si boabe de mustar

Mod de preparare: 

Se spala si se curata gogosarii.
Se taie in 4.
Se aseaza gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei.
In fiecare gogosar se adauga:
-o lingura otet
-o lingura ulei
-o lingurita zahar
-un varf de lingurita sare

Se da tava cu gogosari la cuptor pentru 35-40 minute,apoi se aseaza in borcane,se adauga zeama lasata de gogosari in tava, o radacina de hrean, boabe de piper, de enibahar si cateva boabe de mustar, foaie de dafin.
Se pun capacele la borcane si se invelesc in paturi pana a 2a zi.
Se pun la rece.

Gogosari bulgaresti




































Ingrediente 1 borcan 800 gr:
-gogosari
-4 linguri otet Bachus 9grade acetice
-1 lingurita
-3 lingurite  zahar
-foi dafin,boabe piper,boabe mustar,marar uscat
-morcovi rondele
-ceapa solzisori
-usturoi feliute-facultativ
-apa

Mod de preparare:

Se spala gogosarii,se curata si se taie in 4.
Se spala borcanele si se aseaza gogosarii in fiecare borcan(800 gr).
Se adauga 4 linguri otet,2 lingurite sare,3 lingurite  zahar.
Se pun si condimentele,legumele(cate 2 -3 rondele din fiecare).
Se umple borcanul cu apa.
Se pun la sterilizat pana isi schimba gogosarii putin culoarea.Nu se tin foarte mult la sterilizat,cca 5-10 minute dupa primul clocot.

Pui umplut cu orez si stafide

miercuri, 4 august 2010


























Ingrediente:

-un pui
-o ceapa tocata
-3 catei usturoi
-300 gr orez
-1,5 litri supa de pui(poti folosi apa si 2 cuburi de maggi sau knorr)
-2 morcovi
-2 dovlecei mici
-stafide(dupa gustul fiecaruia)
-2 betisoare de scortisoara
-1 foaie de dafin
-1 lingurita cumin pudra
-1/2 lingurita coriandru pudra
-2 linguri ulei
-sare, piper

Mod de preparare:

Se incalzeste supa,se adauga stafidele,cuminul si coriandrul,se lasa sa fiarba in doua clocote si pe urma se pastreaza la foc foarte mic.
Ceapa tocata marunt cu usturoiul se pune la calit cu scortisoara si frunza de dafin.
 Cind ceapa a devenit sticloasa adaugam orezul si amestecam bine sa fie patruns de ulei.
Se caleste totul 2 minute,dupa care adaugam stafidele din supa si o parte din supa.

Se fierbe orezul cu supa pana se evapora, dar orezul nu trebuie sa fie fiert bine,bobul trebuie sa fie inca tare.
Cu acest orez umplem puiul pe care in prealabil l-am spalat bine si uscat ,apoi uns cu putin ulei,turnam restul de supa in tava cu puiul dupa care il bagam la cuptorul preincalzit inainte.
Dupa 20 de minute se adauga in aceeasi tava si legumele taiate.
Daca v-a mai ramas orez de la umplutura puteti adauga 2 linguri de apa si il puteti gati la foc mic pentru 10 minute si il puneti in jurul puiului in platoul pe care o sa-l serviti.

Cura de slabire

duminică, 13 iunie 2010

Urmand aceste simple sfaturi pentru sanatate in mai putin de 1 saptamina veti observa ameliorari semnificative in starea sanatatii Dvs. Orice mic discomfort care poate aparea in acest timp e semn ca organismul se revitalizeaza. 
Sporirea sanatatii comunicarii intercelulare fortifica mecanismele interne de autocuratire. 
Toxinele acumulate pe parcursul vietii incet se dizolva si sunt scoase afara pe cale naturala.
 Are loc detoxifierea organismului. .

Beti 1 litru de Apa pe zi - in caz de convalescente beti 2-3 litri de apa pe zi. 
Acest simplu obicei produce detoxifierea, normalizarea metabolismului si intarrea imunitatii organismului

Cura de slabire ieftina si eficienta! 4 cicluri de 3+1 zile = 16 zile = minus la cantar 3 kg

Daca doriti sa slabiti sau mai bine zis doriti sa urmati o cura de slabire eficienta si fara efecte dramatice atunci va recomandam urmatoarea metoda de slabire - beti 300 - 600 ml de apa in loc de masa de dimineata si tot atit in loc de masa de seara - pofta de mancare de obicei dispare.(timp de 3 zile)

Masa de la mijlocul zilei (pranzul) e obligatoriu sa fie luata. 
Beti pe zi 20 ml de apa pentru fiecare kilogram de masa corporala (daca cantariti 90 kg atunci consumati 90 x 0,02 = 1,8 litri de apa).

Nu beti apa in timpul mesei si nici cu 30 minute inainte si dupa masa.
 In ziua a 4-a a curei de slabire luati si mancarea de seara.
 Aici se incheie primul ciclu = 3 + 1 zile.

Pentru un efect bun sunt necesare 3-4 cicluri.
 Nu mancati gras si prajit.
 Reduceti consumul de zahar si sare de 3 ori.

Carnea nu o mancati cu paine - mai bine mancati-o cu multe legume in proportie de 1 parte carne / 7 parti legume.

Consumati mai multe legume si fructe.

Aceasta cura de slabire induce detoxifierea organismului si face bine sanatatii de ansamblu.

 La fel se recomanda sa mergeti pe jos la pas usor 40 de minute dimineata inainte de servici si seara dupa servici. 
Mai multe studii arata ca mersul pe jos normalizeaza tensiunea arteriala, normalizeaza metabolismul, sporeste creativitatea, sporeste capacitatea de munca si prelungeste viata.

Alte recomandari pentru frumusete

Beti 2-3 pahare de Apa dimineata imediat dupa somn si amanati primirea hranei cu 20-30 de minute. 
Veti avea o senzatie de inviorare placuta.

Apa scade dependenta diabetica a organismului si scade riscul diabetic al zaharului si dulciurilor sau alimentor ce contin zahar (ceai, cafea, sucuri, apa gazoasa, prajituri, torturi, etc.)

Organismul uman nu cheltuie energia interna pentru asimilarea apei pentru consumul propriu - apa se asimileaza 100% fara pierderi de energie.

Apa creste rezistenta organismului la stres. 
Apa scade sensibilitatea ranilor la schimbarea vremii (meteodependenta ranilor).

Apa normalizeaza nivelul colesterolului in singe, creste mobilitatea organismului si imbunatateste circulatia periferica a singelui si fluidelor in organismul uman

Beti un pahar de Apa seara cu 30 minute inainte de culcare fara sa mancati nimic dupa aceea - veti avea un somn mai linistit si veti sforai mai putin.

Nu beti apa cu 30 de minute inainte de mancare. 
Nu beti apa in timpul mancarii si nici 30 de minute dupa mancare.

Inainte de a consuma fructele si legumele tineti-le 30 de minute intr-un vas cu apa - fructele si legumele se improspateaza.

Nu consumati perioade prea indelungate de timp apa minerala ce are concentratia de mineralizare mai mare de 1,5 g/litru deoarece mariti concentratia de saruri in organismul Dvs. ceea ce poate duce la slabirea sanatatii fara cauze aparent evidente.

Evitati consumul apei carbo-gazoase - apa plata e mai recomandata

Pentru a intari sanatatea dintilor, sanatatea gingiilor si igiena cavitatii bucale clatiti-va bine gura cu apa dupa fiecare masa timp de 1 minut.
sursa:AquaWelt

Lapte de pasare

vineri, 4 iunie 2010

Ingrediente:
1 l lapte
1/2 baton vanilie
6 albusuri
6-8 pastile zaharina
6 galbenusuri
1 lingurita faina gluten
rom

Mod de preparare:
Se pune la foc int-o oala potrivit de mare 1 l lapte si 1/2 baton de vanilie( nu zahar vanilat!).
Se bat intr-un castron 6 albusuri de ou, spuma tare si se adauga3-4 pastile de zaharina dizolvate in 1 lingurita apa fierbinte.
Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita la foc mic ca laptele sa mai dea 2-3 clocote.
Cu o lingura mare se ia din albusul spuma si se scutura lingura deasupra laptelui ( lingura se uda cu apa de fiecare data).
Se fierb pe rand 4-5 galuste odata, ca sa aiba loc in cratita, sa le putem intoarce. Pe masura ce se fierb, se scot cu lingura cu gauri si se aseza pe o sita.
Se continua pana se termina albusul( laptele abia forfoteste la foc mic).
Deoparte se freaca 6 galbenusuri cu 3-4 pastile de zaharina dizolvate si cu o lingurita de faina de gluten, se toarna laptele incet peste galbenusuri , se pune la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa.
Cand s-a racit crema se adauga 1 lingura de rom, se toarna pe platou, iar deasupra se pun galustele.

Sufleu de caise

Ingrediente:
6 galbenusuri
3 pastile zaharina
4 linguri marmelada de caise fara zahar
6 albusuri spuma

Mod de preparare:
Se freaca 6 galbenusuri de ou cu pastilele de zaharina, topite intr-o lingurita de apa fierbinte.
Cand s-au facut ca o crema se adauga 4 linguri de marmelada de caise fara zahar(fructele crude trecute pin masina de tocat , cu putina apa se scad in cuptor la foc mic) si cele 6 albusuri spuma.
In vasul de iena( sticla termorezistenta), uns cu unt se toarna compozitia si se coace 15-20 minute la foc potrivit.

Prajitura cu urda

Ingrediente:
40 gr unt proaspat
200 gr urda
4 galbenusuri
125 gr migdale curatate si pisate
2 pastile zaharina
4 albusuri spuma
4 linguri smantana
1/2 baton vanilie


Se freaca untul proaspat si se amesteca cu urda de vaca .
Se adauga 4 galbenusuri puse pe rand,migdalele curatate si pisate, 2 pastile de zaharina topite cu o lingurita de apa, 1/2 baton vanilie sau putina coaja de lamaie. Se mai adauga 4 linguri de smantana ,cele 4 albusuri spuma . Se unge o tava cu unt se toarna compozitia ,se coace la foc potrivit.Se taie rece.

Briose cu nucă de cocos

joi, 27 mai 2010














Ingrediente: 

- 6 ouă
- 1 kg făină
- 250 g zahăr
- 1 lingura ulei
- 2 pachete praf de copt
- 250 g de nucă de cocos rasă
- 250 g gem de caise
- 4 linguri de apa de flori de portocale

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul .
Ouale se bat într-un castron mare cu zahăr.
Adauga ulei şi se amestecă bine înainte de a adăuga făină. Se formeaza mingi, fără prea multa frământare.
Se ung mainile cu ulei şi scoateţi bucăţi de aluat: bile mici.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt si unsa cu ulei.
Se lasa spatiu intre bile pentru ca se umfla.
Coaceţi şi scoateţi din cuptor atunci când bilele sunt uşor umflate.
Se combina gem de caise si apa de flori de portocale.
Se dau prajiturile prin amestecul acesta si se lipesc 2 cate 2.
Apoi,se dau prin nuca de cocos.

Prajitura Televizor

miercuri, 12 mai 2010















Ingrediente:

Foaia maro:
125 g unt
5 linguri zahar
1 ou
1 lingura cacao
12 linguri cu varf cu faina
1/2 pachet praf copt
esente
Se amesteca toate acestea si se coc 2 foi pe dosul tavii.

Foaia alba - pandispan
5 oua, 
5 linguri zahar, 
5 linguri faina

Albusurile se bat spuma se adauga zaharul, faina si apoi galbenusurile.
 Se coace.

Crema

1/2 litru lapte
9 linguri zahar
3 linguri faina
1 pachet unt
2 lamai - coaja si sucul
Laptele cu faina si zaharul se pun pe foc mic.
Cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se mai lasa putin la racit si se freaca untul bine, apoi se adauga lamaia(optional)

Se aseaza in ordinea urmatoare:

foaia maro
1/2 din crema
foaia de pandispan
restul de crema
foaia maro

Ciulama de ciuperci

duminică, 9 mai 2010
















Ingrediente:

-1 kg ciuperci proaspete
-1 cutie smantana 200 gr
-1 ceapa mare
-5-6 catei usturoi
-4 linguri faina
-patrunjel frunze
-sare
-ulei

Mod de preparare:

Se pune ceapa si 2 catei usturoi tocati marunt la calit in uleiul incins.
Se adauga ciupercile spalata si tocate marunt .
Cand scade apa lasata de ciuperci,se adauga apa de la robinet si se lasa sa mai fiarba pana cand sunt fierte ciupercile.
Se pun intr-un castron: smanatana ,faina si restul usturoiului pisat si se adauga peste ciuperci.
Se lasa sa mai fiarba putin si se adauga si patrunjelul tocat marunt.
Se serveste cu malaliguta.

Mancare de limba de vita cu masline

duminică, 25 aprilie 2010















Ingrediente:
-1 kg limba de vita
-1 praz mare (2 cepe )
-3 catei usturoi tocati marunt
-2 foi dafin
-o mana masline(cca 150-200 gr)
-pasta tomate/bulion
-frunze de patrunjel tocat marunt
-ulei,sare

Mod de preparare:

Se fierb limbile pana se poate da jos coaja cu care sunt acoperite.(cca 1 ora-1 ora si jumate )
Se taie ceapa si usturoiul marunt si se pun la calit.
Se adauga bucatile de limba peste acestea si se lasa putin pana se calesc si acestea.
Se pune apa pana sa acopere bucatile ,foile de dafin.
Dupa ce a fiert ceapa se adauga si maslinele ,se mai lasa putin la fiert si se pune si putin bulion(pasta tomate).
Eu folosesc o tocanita din
rosii,dovlecel,morcov,telina,ardei,pastarnac.
Dupa ce oprim focul se adauga patrunjel tocat.

Dieta Nicoleta Luciu

sâmbătă, 24 aprilie 2010

Poţi mânca din aceste preparate cât doreşti!

Compotul îl faci astfel:

In 2 litri de apa pui 7 mere tăiate cubuleţe sau felii si le fierbi compoziţia până când se înmoaie puţin merele.
Această cantitate o bei pe tot parcursul zilei.

Supa de pui trebuie făcută cu mai multe feluri de legume:

Telină, ardei, gogoşari, morcovi, dar niciodată cartofi, orez sau fidea.
Supa e bună şi rece şi caldă.
E de preferat sa mănâci supa făcută de tine acasa şi nu una de la restaurant, unde o mai prepară câteodată şi din cele la plic, care conţin zahăr.
Aceea, evident îngraşă.

Dimineaţa -

O cană mare de compot


După două ore, dacă îţi este iar foame, bea 300 ml de compot de mere.

La prânz şi toată după-amiaza -

Câte o porţie de supă de pui în care să fie şi o bucată de carne, ciocănele sau pulpe superioare, de pe care este important să scoţi pieliţele.
Dacă la un moment dat crezi că nu mai poţi mânca atâta supă, încearcă un ardei iute şi îţi creşte pofta imediat.
Nu contează la ce ora e ultima masă.Se pot manca si legumele sau carnea din supa sau merele din compot.
Dacă nu eşti acasă, poţi apela la batoanele fibrobar, maximum două pe zi.
Nu ai voie pâine şi nici dulciuri, oricum fibrobarul îţi taie pofta de dulce. Poţi să ţii acest regim cât timp vrei să slăbeşti. Când îl termini, mănânci carne la grătar, salate şi iaurturi.

Dieta Teo Trandafir

Iata cum arata o saptamana de regim:

Luni:

Mic dejun

- un ceai de plante, o omleta (gatita dintr-un ou si o feliuta de sunca presata)
- o felie de paine si o portocala

Pranz

- 150 g de carne de vita la gratar
- o salata de cruditati (rosii, castraveti, ceapa, putin ulei de masline)

Cina

- 100 g peste la cuptor
- un ceai de tei
- un mar

Marti:

Mic dejun

- un ou fert
- un ceai verde
- o felie de paine de secara

Pranz

- piept de pui la gratar
- un iaurt degresat
- un mar

Cina

- fasole verde fiarta
- o portocala
- un ceai de lamaie

Miercuri:

Mic dejun

- o cafea fara adaos de zahar
- o felie de paine
- 100 g de sunca presata

Pranz

- peste la gratar (cu lamaie)
- o banana

Cina

- salata de cruditati cu piept de pui
- un ceai de fructe
- un kiwi

Joi:

Mic dejun

- un bol cu fulgi de porumb amestecat cu un pahar de lapte degresat
- un mar

Pranz

- 150 g file de somon
- o felie de paine de secara
- o portocala

Cina

- o salata de sezon
- o portocala
- un ceai de tei

Vineri:

Mic dejun

- o felie de paine de secara
- o felie de cascaval
- o cafea fara adaos de zahar

Pranz:

- 150 g de piept de pui la gratar
- o salata de varza
- un ceai de plante


Pe langa acest regim, Teo Trandafir face mult sport si bea aproximativ 2 litri de lichide pe zi.
 Alte reguli: nu bea alcool, nu mananca alimente care ingrasa dupa ora 18.00, nu consuma dulciuri. 
Urmand acest regim sanatos puteti slabi 3 kilograme in circa 2 saptamani

Desert frantuzesc

luni, 19 aprilie 2010















 Ingrediente:

-1 paine feliata in felii subtiri de 1 cm
-2 linguri de unt (topit)
-1 si jumate linguri de zahăr
-1 si jumate linguri de scortisoara
-4 kiwi (decojite şi tocate)
-2 banane (cuburi în cuburi mici)
-10 căpşuni mari (cuburi)
-2 linguri suc de portocale
-3-4 linguri de iaurt dulce cu aroma de vanilie(sau alta aroma)
-miere
Fructele le puteti schimba cu altele pe placul fiecaruia.

Mod de preparare:

Se incinta cuptorul.
Aranjaţi feliile de pâine pe o tava mare. 
Se introduce tava în cuptor şi se coace timp de 10 minute sau pana se rumeneste. 
Scoateţi din cuptor.
 Ungeti feliile de paine prajita cu unt pe o parte.
Combinaţi 1 lingura de scortisoara si 1 lingura de zahar si se presara cu amestecul uniform peste marginea de pâine prăjită cu unt.
Se introduc pentru 30 secunde iarasi in cuptor si apoi se scot si se pun la rece.
Într-un castron se amesteca fructe cu suc de portocale si scortisoara rămase şi zahăr.
Se ia iaurtul si se intinde pe partea de sus a fiecărei felii prajite, se orneaza cu fructe şi se stropesc cu miere.

Tort Colibri





































Ingrediente:

-3 cani faina
-1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
-1 linguriţă de sare
-2 cani de zahar
-1 linguriţă scorţişoară
-3 oua (bătute)
-1 ceasca ulei
-1 si jumate lingurite extract de vanilie
-1 (250 gr) compot ananas(bucatile tocate)
-1 cana nuci pecan (tocate)
-2 cani banane (tocate)
-o jumate ceasca nuci pecan (tocate)

Crema de branza de glazurare:

-1 (250 gr) pachet de crema de branza (moale)
-jumate pachet de unt sau margarina
-1 (450 gr) pachet zahăr pudră (cernute)
-1 linguriţă vanilie

Mod de preparare:

Se da drumul la cuptor. 
Într-un bol mare se amesteca faina, bicarbonat de sodiu, sare, zahăr şi scorţişoară.
Se adauga ouăle şi uleiul apoi vanilia, ananasul, 1 cana nuci pecan şi banane. 
Se toarnă aluatul intr-o forma de tort si se da la cuptor pana este rumenit sau trece "testul scobitorii".
Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

Pentru a face crema de brânză de glazurare:

Într-un bol amestecam cremă de brânză şi unt. 
Se adauga zahărul pudră, până când amestecul este omogen. Adauga vanilie.
Se imparte blatul in 3 si se unple cu crema si se imbraca si tortul cu aceeasi crema.
Deasupra se pun nuci pecan sfaramate.

Prajitura cu branza si biscuiti













 Ingrediente:


1 cana biscuiti zdrobiti(stil olpio)
3 linguri de unt (topit)
3 linguri de zahăr
1(250 gr) pachetele crema de brânză
1 cană de zahăr
2 linguri de făină
1 cană cu smântână
4 oua
1 pachet budinca aroma de lamaie instant
1 cana afine proaspete
1 cană cu căpşuni proaspete (felii)
1 kiwi ceasca (curăţate şi tăiate)

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul. 
 Într-un castron se amestecă napolitanele zdrobite , zahărul şi untul topit.
Puneti intr-un vas yena o folie de aluminiu şi apăsaţi ferm amestecul pe partea de jos a foliei. 
Se aseaza în cuptor şi se coace timp de 10 minute.
 O scoateti din cuptor si o lasai sa se raceasca.
Într-un bol mare bateti crema de branza, 1 cană de zahăr şi făină. 
Se adaugă smântână, se amestecă bine.
 Se pun ouale unul cate unul.
Se pune în amestec budinca cu aroma de lamie. 
Se toarnă peste crusta. 
Se da la cuptor şi se coace timp de 1 oră sau până când este crescuta . 
Scoateţi din cuptor, se lasă să se răcească. 
Se lasa o noapte la frigider.
Se pune pe platou invers decat s-a copt.
Se orneaza cu frisca si fructe.

Tacos mexican cu curcan




Ingrediente:pt 4 persoane

350 gr carne de curcan tocata marunt
1 ceapa (tocata)
2 linguri de ulei de măsline
2 căţei de usturoi (tocat)
1 ardei jalapeño (seminţe, şi tocat)
1 si jumate linguri de praf de chili
1 linguriţă chimion
sare şi piper (dupa gust)
3 sferturi ceasca de conserve de roşii tocate
1 / 3 cana supa de pui
1 sfert ceasca coriandru proaspat (tocat fin)
tortillas de porumb mai micute-cca 12 cm( ( pentru Tacos)

Topping-

Salata (tăiată în felii subţiri)
Rosii (cuburi)
1-2 avocado (cuburi)
brânză mărunţită

Într-o tigaie pe foc se adauga ulei, ceapă, usturoi, ardei iute, praf de chili, chimen, sare şi piper. Amestecam până când legumele sunt moi (aproximativ 10 minute),se adaugă roşiile şi se fierbe timp de 2 minute.
Adauga supa de pui, carnea de curcan ,se da la foc mic şi fierbe până când curcanul este gătit si amestecul se ingroasa (aproximativ 12 minute). Adăugaţi coriandru.
Pasul 2: Serviti tacos cu topping-uri diferite.

Creveti cu sare si piper





Ingrediente:

700 gr creveţi mari
Ulei de canola (pentru prăjit)
o legatura ceapa verde (tăiate)
1 sfert ceasca usturoi proaspăt (tocată)
1 sfert ceasca ghimbir proaspat (tocată)
o jumate lingura de sare de mare
o jumate lingurita piper se amestecă (negru, verde, rosu, etc.)


Mod de preparare:


Creveţi sunt mai întâi prăjiti timp de 20 de secunde in tigaie normala , apoi inca 20 secunde ii prajim in wok.Ii scoatem pe un servet de hartie.
Punem in wok un pic de ulei si ceapa verde sote, usturoi si ghimbir pentru 15 secunde. Adauga creveţi şi se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă prăjind timp de 20 de secunde şi se serveşte.

Pui cu sos de ghimbir si usturoi






Ingrediente:

500 gr piept pui dezosat si fara piele
4 linguri de vin de orez
1 lingura sos de soia
1 ou
1 / 3 cana amidon de porumb
6 căţei de usturoi (tocată)
4 linguri de ghimbir proaspat (tocat)

Sos:

6 linguri sos de soia
6 linguri de vin de orez
3 linguriţe de zahăr
1 legatura ceapa verde (tăiate)


Mod de preparare:

Adauga pieptul de pui intr-un un castron mare. Se adauga sosul de soia şi vinul de orez.Se pune la marinat timp de 30 minute.
Se amesteca oul cu amidon de porumb si se dau bucatile de piept de pui prin acest aluat.
Se încălzeşte uleiul si se prajesc bucatile de pui date prin aluat pana se fac crocante. Se scot pe prosoape de hartie.
Adauga 2 linguride ulei in wok sau tigaie si se pune la incins. Adauga usturoiul si ghimbirul şi se amestecă timp de 15 secunde. Adauga sos de soia, vinul de orez şi zahărul.
Se amestecă şi se fierbe.
Acest sos se toarna peste bucatile de pui si se presar deasupra acestora bucati taiate de ceapa verde.

Enchiladas Verde






Ingrediente:
2 piept de pui fara os fara piele jumatati
2 cani de supa de pui
un sfert dintr-o ceapă mare
1 căţel de usturoi
2 lingurite de sare
1 praf de sare
12 tortilla de porumb
1 ceasca brânză data pe razatoare sau faramitata
jumate ceapa alba (tocata)
1 legatura coriandru proaspat (tocat)

Mod de preparare:
Într-o cratiţă se adaugă pieptul de pui, se toarnă supa de pui in tigaie, se adauga ceapa , 1 căţel de usturoi, sare.
Se fierbe timp de 20 minute sau până când puiul este complet fiert.
Scoateţi pieptul de pui din tigaie dar opriti supa de pui.
Puiul se pune la rece. Se strecoara supa aruncand ceapa si usturoiul. După ce s-a răcit suficient rupeţi in fasii carnea.

Ingrediente sos salsa verde:

500 gr tomatillos proaspete (fara pielite)
5 ardei Serrano
un sfert dintr-o ceapă mare
1 căţel de usturoi
1 praf de sare


Puneti tomatillos( gogonele mai coapte) şi ardeiul Serrano într-o oală şi se adaugă apă, astfel încât acestea sunt complet acoperite.
Se fierbe până tomatillos isi schimba nuanta stralucitoare. Tomatillos şi ardeiul se strecoară şi se pun într-un blender cu un sfert de ceapa, 1 căţel de usturoi, şi o priză de sare. Se toarna supa de pui si se amesteca cu blenderul pana pasta devine piure. Se toarnă amestecul intr-o cratita si se fierbe pana se ingroase.

Se toarna putin ulei intr-o tigaie la foc mare. Se prajeste fiecare tortilla pentru doar câteva secunde pe fiecare parte.
Scufundati tortilla uşor prăjite in sosul de salsa verdede salsa verde până cand tortilla devine moale.
Umpleti tortilla cu carne de pui, salsa verde ramasa, branza rasa sau faramitata, ceapa tocata si coriandru.
Se pudreaza cu coriandru tocat deasupra.
Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino