Rafaello

vineri, 29 aprilie 2011

















Compozitie:

-100 ml apa
-250 gr unt
-200 gr zahar pudra
-1 plic zahar vanilat
-250 gr lapte praf
-100 gr nuca cocos
-alune de padure nesarate(sau sarate si le spalati)

Se amesteca zaharul cu laptele praf.
Se pune pe foc apa,untul ,si restul ingredientelor.
Se amesteca pana se ingroase.
Se lasa in frigider pana la racirea completa.

Se fac guguloaie din crema si se pune in mijloc o aluna.
Se da prin nuca de cocos.

Alcazar























Compozitie:

Blat:
-10 albusuri
-8 linguri zahar
-250-300 gr nuci ( prajite)
-3 linguri faina

Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul,nucile si faina in ploaie.Se coace.

Crema:

-50 gr cacao(depinde de cacao...crema trebuie sa iasa inchisa la culoare)
-10 galbenusuri
-1 cana lapte
-350 gr zahar
-250 gr unt(margarina)

Se fierb galbenusurile cu zaharul si laptele,se amesteca continuu.
Se ia de pe foc.
Se adauga cacaoa si untul.
Se pune crema racita pe blat.

Choix a la creme

















 Compozitie:

Cojile:

-250 ml apa
-150 gr faina
-70 ml ulei
-5 oua
-1 praf sare

Se fierbe apa cu uleiul si sarea.
Cand clocoteste se adauga faina in ploaie si se amsteca bine sa nu se faca cocoloase.
Se lasa sa se raceasca.Se adauga ouale unul cate unul.
Cu o lingura se formeaza pe o tava netapetata "guguloaie".
Se baga in cuptor la foc iute la inceput pana cresc ,apoi se da foc mai mic sa se coaca interiorul.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie varful ca o palarioara.

Crema 1:

Se poate folosi budinca de vanilie din comert si o preparati dupa instructiunile scrise pe plic sau se poate prepara o crema de vanilie formata din:
-1/2 l lapte
-zahar dupa gust
-1-2 linguri amidon sau faina
-coaja lamaie
-esenta vanilie
Se amesteca zaharul si amidonul ,se adauga laptele peste si se pune la fiert pana se ingroase.
Se adauga coaja de lamaie si vanilia.

Crema 2:

-frisca gata preparata(eu folosesc frisca animala)

Se umplu cojile cu crema vanilie,se adauga un strat de frisca ,se pune capacelul care se pudreaza cu zahar pudra.

Indiene

Compozitie:

Blat:

-5 oua
-125 gr faina
-100 gr zahar
-1 plic zahar vanilat

Se bat spuma albusele,se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia.
Se amesteca cele 2 compozitii.
Se pune faina in ploaie.
Se pun in forme.
Se coc.

Sirop:
-1 cana apa
-1 cana zahar
-1 esenta vanilie

Se face siropul,se raceste ,se insiropeaza "cojile" de la indiene.

Glazura:

-ciocolata de menaj(cacao+zahar)
-putin lapte
-o bucatica unt

Se pun pe foc si se lasa sa se amestece.
Se raceste si se pun pe capacele indienelor dupa insiropare.

Crema:

-frisca animala batuta cu putin zahar pudra

Preparare:

Se insiropeaza cojile....pe prima coaja se adauga frisca cu o punga sau cu un aparat special ,se pune capacul si ciocolata.
E prima experienta .
Le-am pus in tava cu lingura.
Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino