Ingrediente:
-5 kg ciuperci(eu am folosit manatarci)
-10 kg ardei capia
-2,5-3 kg ceapa
-o sticluta 200-300 ml pasta rosii
-sare,ulei
Mod preparare:
Se curata ciupercile ,se spala se toaca marunt si se oparesc in apa cu sare.
Ardeiul se coace si se curata.
Se toaca mai mare.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Se pune la foc un tuci(cratita),cu ulei in el.
Se adauga ceapa pana se aureste ,se adauga ciupercile oparite si se amesteca sa nu se lipeasca.
Se adauga un praf de sare si se lasa sa scada zeama lasata de ciuperci.
Se pune ardeiul copt.
Spre final se adauga si pasta de rosii ,dar nu toata odata.
Se gusta ,si daca mai trebuie ,se mai adauga usor,usor pe gustul fiecaruia pasta,sare sau fiecare ce considera ca mai trebuie.
Se pune in borcane si apoi se sterilizeaza 20-30 minute.
Clătite americane cu dovleac
-
După cum v-ați dat deja seama familia mea e mare fan dovleac, dar numai în
varianta dulce. Așa că vă așteaptă încă o rețetă delicioasă cu acest
ingredient...
Acum 5 ani