Musaka

miercuri, 30 noiembrie 2011



Ingrediente:

-1,250 kg de vinete
-750 gr carne tocată
-2 cepe tocate
-450 gr roşii coapte
-patrunjel, fin tocat
-1/4 cana rasa branza (opţional)
-ulei
-Sare
-Piper
-sos Bechamel

Mod de preparare:

Într-o cratiţă se pune uleiul, se adaugă ceapa şi se pune la foc mic.
Apoi se adaugă carne tocată şi se amestecă până se omogenizeaza. Adauga rosiile si niste apa si lasati sa fiarba.
Se spală vinetele şi ştergeţi bine.
Se taie în felii nu prea subtiri si se prajesc(se pun în strecurătoare pentru a elimina excesul de ulei).
 Apoi se pune sare şi piper şi se toarnă jumătate din cantitate într-o tigaie.
 Se toarna peste carne (şi brânză), şi restul de vinete.
În cele din urmă adaugă sos.
Coaceţi 40 de minute în cuptor moderat.

Sos Bechamel

Ingrediente:

-1 cană făină
-4 cană de lapte
-1 ceasca supa legume scurtarea sau unt
-1 cană rasă cascaval ras
-2 oua
-Sare
-Piper
-Nucşoară

Se încălzeşte laptele (fără fierbere)
Aşezaţi grăsimea ( untul), în tigaie la foc mic,se ia de pe foc, se adauga faina. 
Se va amesteca pana se ingroase.
Se toarnă laptele (incalzit) şi se amestecă pana se omogenizeaza.
Se da un clocot la foc mic.
Se lasa sa se raceasca putin.
Se adaugă ouăle şi se amestecă împreună cu celelalte.

Sosul ar trebui să fie suficient de lichid pentru a-l putea turna cuptor.
 Dacă vom vedea că acesta devine prea gros adăugam mai mult lapte.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino