Lapte de pasare

vineri, 4 iunie 2010

Ingrediente:
1 l lapte
1/2 baton vanilie
6 albusuri
6-8 pastile zaharina
6 galbenusuri
1 lingurita faina gluten
rom

Mod de preparare:
Se pune la foc int-o oala potrivit de mare 1 l lapte si 1/2 baton de vanilie( nu zahar vanilat!).
Se bat intr-un castron 6 albusuri de ou, spuma tare si se adauga3-4 pastile de zaharina dizolvate in 1 lingurita apa fierbinte.
Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita la foc mic ca laptele sa mai dea 2-3 clocote.
Cu o lingura mare se ia din albusul spuma si se scutura lingura deasupra laptelui ( lingura se uda cu apa de fiecare data).
Se fierb pe rand 4-5 galuste odata, ca sa aiba loc in cratita, sa le putem intoarce. Pe masura ce se fierb, se scot cu lingura cu gauri si se aseza pe o sita.
Se continua pana se termina albusul( laptele abia forfoteste la foc mic).
Deoparte se freaca 6 galbenusuri cu 3-4 pastile de zaharina dizolvate si cu o lingurita de faina de gluten, se toarna laptele incet peste galbenusuri , se pune la foc mic amestecand continuu, pana se ingroasa.
Cand s-a racit crema se adauga 1 lingura de rom, se toarna pe platou, iar deasupra se pun galustele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino