Ingrediente:
-2 kg carne de vitel sau de miel
-zeama de ceapa
-piper,sare
-ulei
Mod de preparare:
Din cele 2 kg de carne se toaca 600g,restul se curata de tendoane,vene etc. si se taie felii subtiri.
Feliile se lasa peste noapte in marinata facuta din zeama de ceapa,sare ,piper si ulei .
A doua zi se aseaza feliile de carne strins in teapa,intre felii se aseaza si carnea tocata in asa fel ca la copt sa se coaca impreuna.
Inainte de a se trece la copt se taie partile de carne care sint prea in afara si se aseaza din nou in teapa desupra.
Se da produsului o forma de trunchi de con cu baza mica in jos.
Se unge apoi cu zeama de ceapa si se aseaza in aparat perpendicular rotindu-se incet
Partea deja prajita se rasuceste astfel ca sa se aduca o portiune neprajita la foc
Cand este gata se taie cu un cutit bine ascutit si lat, de sus in jos carnea in fisii subtiri astfel ca la foc va ajunge stratul de dedesubt care nu e inca prajita-sosul de carne care curge in tava de sub kebab se va folosi la servitul kebaburilor
La servit se foloseste un sos gen Tzatziki,ceapa taiata inele ,amestec de condimente(nu lipseste ardeiul iute)foi de salata si rosii.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu