Creveti la gratar

luni, 19 aprilie 2010















Ingrediente:

2 pungi creveţi mari cu cozi (curăţati)
1 ceasca ulei de măsline
un sfert ceasca de patrunjel proaspat (tocat)
sucul de la 1 lamaie
2 linguri de sos de ardei iute
3 catei de usturoi (tocati)
1 lingura pasta de tomate
2 lingurite oregano
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de piper negru
bete frigarui

Mod de preparare:

Într-un castron se amestecă ulei de măsline, patrunjel, suc de lămâie, usturoi, sos de ardei iute, pasta de tomate, oregano, piper negru şi sare.
Se opreste o cantitate mică de marinată pentru spoitul crevetilor pe gratar. 
Se toarnă restul de marinată într-un sac mare de plastic sigilat şi se adăuga creveţii.
Se clatina.
 Se aseaza în frigider şi se lasă pentru 2 ore.
După 2 ore, se pun creveţii pe frigarui dar nu inainte de a-i spoi cu marinata in care au stat.
Apoi o aruncam.
Se aseaza pe gratarul incins si deja uns cu putina grasime.
Se mai spoiesc din cand in cand cu marinata oprita.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino