Makrouta

miercuri, 14 aprilie 2010



























Ingrediente:

500 gr gris
250 gr faina
1 praf copt
1,5 pachete margarina( 200 gr pachetul)
esenta vanilie,apa de flori

Mod de preparare:

Grisul si margarina se framanta bine.
Acest aluat trebuie sa ramana acoperit pana a doua zi...
A doua repriza...adaugam faina, 1 pachet praf copt,vanilie sau apa de flori,si framantam pana devine un aluat frumos care poate fi modelat cu usurinta.

Se intinde o foaie rotunda,se pune pasta de curmale,si se ruleaza(ca la salamul de biscuiti),apoi se taie cu cutitul,dupa care se aplatizeaza putin cu mana ,apoi ,daca nu ai clestele special pentru facut modelul,inteapa cu furculita...se dau la cuptor pana se rumenesc usor....se presara zahar praf.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino