Regimul disociat
Regimul disociat si toate variantele sale sunt bazate pe principiul ca fiecare aliment consumat individual nu ingrasa.
Deci, consumand un singur grup de alimente la fiecare masa (sau in cursul unei zile, in functie de metoda aleasa), reusiti sa slabiti, mancand fara restrictii si in orice cantitate.
Pe parcursul unei saptamani:
Fiecare zi este consacrata unui tip de aliment (carne, peste, oua, lactate, legume sau fructe).
De exemplu, daca optezi pentru lactate luni, trebuie sa mananci la micul dejun, pranz si cina numai lactate si nimic altceva!
Pe parcursul unei zile:
Un singur tip de alimente este permis la fiecare masa.
De exemplu, fructe la micul dejun, oua la pranz si peste la cina.
Ideea de baza a dietei disociate este faptul ca pragul satietatii este atins mai repede consumand un singur aliment.
Cu alte cuvinte, ne plictisim rapid de un singur tip de alimente, in timp ce apetitul ar fi stimulat de asocierea unor alimente variate. Prin urmare, mancam mai putin si slabim.
Evident, un astfel de comportament alimentar nu este recomandat pe termen lung, deoarece poate antrena carente importante si duce la pierderea masei musculare si a sanatatii.
Exemplu de meniu:
Luni: orez (200g) Marti: carne (alba sau rosie) la gratar (500 g) Miercuri: fructe proaspete (1 kg) Joi: peste la gratar (500 g) Vineri: legume verzi proaspete (1 kg) Sambata: oua fierte sau omleta (6) Duminica: lactate (branza, iaurt sau lapte degresat)
Avantajele si dezavantajele regimului disociat:
Avantaje:
Pierderea de greutate este evidenta, deoarece lipsa de varietate din compozitia meselor duce la pierderea apetitului si, prin urmare, la reducerea cantitatii de alimente ingerate.
Dezavantaje:
Aparent echilibrata, disocierea alimentelor diminueaza asimilarea acestora si conduce pe termen lung la subnutritie si la stari de slabiciune.
De altfel, disocierea zilnica furnizeaza un echilibru alimentar mai bun in comparatie cu regimul saptamanal.
Riscul unor carente sunt limitate, caci acest tip de regim permite consumul unor cantitati mari de fructe, legume si proteine.
Alte neajunsuri sunt si: -aparitia unui efect "de bumerang" atunci cand se termina regimul -muschii si organele sunt slabite in zilele in care se consuma legume si fructe, din cauza lipsei de proteine. -senzatia de oboseala isi face aparitia -regimul nu este adaptat unei persoane active -regimul nu are o baza stiintifica: grasimile, proteinele si glucidele sufera acelasi proces digestiv, fie ca sunt consumate individual, fie impreuna. -disocierea alimentara poate provoca intarzieri de crestere la copii. -regimul este monoton si dificil de urmat pe termen lung.
Clătite americane cu dovleac
-
După cum v-ați dat deja seama familia mea e mare fan dovleac, dar numai în
varianta dulce. Așa că vă așteaptă încă o rețetă delicioasă cu acest
ingredient...
Acum 5 ani
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu