Ingrediente:
2 pahare orez (baldo)
1/3 pahare fidea
2 linguri unt
3 pahare apă fiartă
1 linguriţă sare
Prepararea:
Orezul va fi spălat în 3 ape după care va fi lăsat la înmuiat în apă caldă pentru o jumătate de oră.
Fideaua se va căli într-un vas până ce capătăt o culoare rozalie după care se va lua de pe foc şi se va lăsa puţin la răcit.
Se adaugă untul şi se amestecă până ce acesta se topeşte.
Orezul se scurge şi se adaugă în vas.
Se căleşte şi se amestecă pînă ce boabele de orez prind luciu.
Nivelul de apă este o dată şi jumătate cât nivelul amestecului din vas.
Apa fiartă între timp se adaugă orezului împreună cu sarea şi se lasă la foc mediu pînă ce amestecul îşi trage toată apa.
După ce îşi trage apa, se opreşte focul şi între vas şi capac se aşează un şerveţel sau prosop de hîrtie pentru a absoarbe toţi vaporii de apă.
În caz contrar aburul din vas va uda orezul.
Se poate orna cu frunze de pătrunjel proaspăt, felii de lămâie şi piper măcinat.
Poftă bună!
sursa:Bucataria lui Serdal
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu