Gulab Jamun

vineri, 16 aprilie 2010


Ingrediente:

-1/2 cana lapte praf
-2 linguri faina
-1 lingura de unt topit
-2 linguri iaurt
-cateva picaturi esenta trandafiri

Pentru sirop de zahăr
-2 cani de zahar
-2 cană de apă (pt ca se lasa pe foc si mai seaca)

-1/2 lingurita cardamon(amestec de eucalipt, camphor si lamaie)-un condiment extrem de scump
-cateva fire sofran

-Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:
Sirop de zahăr
Siropul ar trebui să fie făcut mai devreme şi ţinut la cald.
Pentru a face sirop de zahăr se amestecă 2 ceşti de zahăr usor caramelizat cu 1 cana de apa.
Adauga cardamom şi câteva fire sofran. Se amesteca pana zaharul se topeste tot. Păstraţi-l cald pe aragaz la foc mic.

Se amesteca laptele praf,cu faina,untul.
Se adauga iaurt atat cat sa iasa un aluat potrivit cat sa il puteti manevra cu mainile.

Faceti bile din aluat micute pentru ca isi vor dubla volumul in sirop.Puneti bilele pe o farfurie.
Se încălzeşte uleiul la mic/mediu.Cand e fierbinte,se adauga bilele una cate una. Se vor scufunda în partea de jos a tigaii, dar nu încercaţi să le ridicati. În schimb,puteti pune un capac si sa miscati putin tigaia pentru a evita lipirea acestora. Dupa un timp scurt bilele se vor ridica la suprafata.
În cazul în care temperatura uleiului este prea mare atunci acestea vor avea tendinţa de a se sparge.Modificati astfel încât temperatura să se asigure că Gulab Jamun nu se rup sau nu se prajesc prea repede.
Bilele trebuie să fie prajite foarte lent la temperaturi medii. Acest lucru va garanta prajirea din interior şi chiar rumenirea. Dupa rumenire se scot pe un servetel sa se scurga de ulei.

Adaugati bilele direct în siropul cald. Lasati bilele Gulab jamun în sirop de zahăr peste noapte pentru cele mai bune rezultate. Ele pot fi servite calde sau la temperatura camerei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino