Pui Marengo

luni, 12 aprilie 2010


Ingrediente:

- 1 pui mare
-400 gr ciuperci din conserva sau proaspete
-1 ceapa mica alba
-1 legatura ceapa verde
-300 ml ulei
-200 ml vin alb dulce
-1 legatura patrunjel
-4 rosii mari
-4 linguri mari faina sau amidon
-200 ml zeama de carne
- 50 gr unt de masa
- 1 franzela
- sare, piper alb

Mod de preparare

Se curata carnea de pui, se taie in bucati si se pune la prajit, pana devine aurie.

Ceapa verde, ceapa alba si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste pui, la prajit, amestecand.

Se adauga faina sau amidonul in ploaie, apoi vinul amestecat cu zeama de carne, lasandu-se inca 5 minute.

Rosiile se decojesc si se toaca impreuna cu ciupercile si usturoiul, adaugandu-le in vas.

Franzela se taie pe jumatate, se unge cu putin usturoiu si se prajeste in tigaie, cu unt, pana se rumeneste.

In farfurie se pune o bucata de franzela apoi pui Marengue deasupra.
Se serveste cu mamaliguta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino