Şekerpare

marți, 13 aprilie 2010


Ingrediente:

pentru aluat:
1 pachet unt
1 pahar zahăr pudră
4 linguri griş
2 linguri nucă de cocos
2 ouă
4 pahare făină
1 pachet zahar vanilat
1 pachet praf de copt

pentru sirop:

3 pahare zahăr
4 pahare apă
suc de la o jumătate de lămâie

pentru ornat:
alune

Prepararea aluatului:
1 pachet unt înmuiat, 1 pahar zahăr pudră, 4 linguri griş, 2 linguri nucă de cocos, 2 ouă, 4 pahare făină, 1 pachet vanilie şi 1 pachet praf de copt se amestecă până ce se obţine un aluat moale. (făina se va adăuga puţin câte puţin )
Se rup bucăţele de aluat care sunt modelate în căuşul palmei şi aşezate în tava de cuptor.
Se aşează câte o alună deasupra fiecărei prăjiturele.
Se introduce tava în cuptorul încălzit în prealabil.

Prepararea siropului:

3 pahare zahăr şi 4 pahare apă se vor fierbe într-o oală de dimensiuni mici.
După 5 minute după ce amestecul a fiert se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă pentru o scurtă perioadă de timp.
Compoziţia se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Atunci când prăjiturelele sunt gata se scot din cuptor şi se lasă 3 minute.
După această perioadă de 3 minute siropul răcit va fi turnat peste prăjiturele (pentru o reţetă reuşită: prăjiturelele trebuie să fie calde iar siropul răcit).
Tava în care se află prăjiturelele va fi acoperită până la momentul servirii pentru o mai bună absorpţie a siropului.
Se poate servi alături de ceai turcesc.
Poftă bună!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino