Ingrediente:
500 ml. lapte
1 pahar de zahar tos
75 g faina
25 g unt
100 gr. de nuca de cocos colorata
100 grame nuca macinata
200 ml pachet de frişca lichida
esenta de vanilie
1 pliculet intaritor de frisca
Mod de preparare:
Zaharul se amesteca cu faina si se omogenizeaza cu jumatate din laptele rece. Laptele ramas se pune la fiert.
Cand clocoteste se toarna peste el compozitia de lapte rece, putin cate putin, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa.
Se adauga apoi untul si vanilia, se lasa la racorit.
Nuca de cocos se intinde in strat gros intr-o tava , apoi se pune cu lingura crema de vanilie, cu atentie, sa nu se strice stratul de cocos.
Se niveleaza usor.
Deasupra se aseaza frisca batuta bine cu intaritorul de frisca, apoi se presara nuci maruntite.
Se lasa la rece 2-3 ore, apoi se taie cu un cutit, dat prin apa rece fasii subtiri pe latimea tavii si se ruleaza cu ajutorul unei furculite, cu grija.
Se pastreaza la frigider.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu