Vinete Imam Bayildi

marți, 13 aprilie 2010







Ingrediente:

4 vinete
4 catei usturoi
4 rosii curatate de coaja
3-4 cepe
2 ardei rosii
150 ml lei masline
patrunjel tocat marunt ( cca jumatate de legatura)
piper negru
1 lingura zahar
sucul de la 1 lamaie
felii de cascaval

Vinetele se curata de coaja in fasii, se taie in doua in lungime, se sareaza si se lasa sa stea cca 20min ca sa iasa apa din ele.
Se curata ceapa, se taie rondele, usturoiul se marunteste. Rosiile se taie in cuburi.
Se unge cu ulei de masline un vas de iena si se aprinde cuptorul.
Ardeii se taie pe lungime in fasii subtiri.
Vinetele se spala cu apa rece si se usuca pe un servetel, apoi se asaza in vas, cu taietura in sus.
Intr-o tigaie se incalzeste jumatate din ulei.
Se caleste ceapa si usturoiul pana se fac aurii.
Se adauga rosiile, ardeii, patrunjelul.
Se sareaza si se pipereaza, se adauga zaharul si restul de ulei.
Se umplu vinetele cu compozitia de mai sus.
Se bag la cuptor si se lasa pt 20-30 min.
Se scoate vasul, se adauga felii de cascaval desupra si se lasa la racit.
Vinetele se stropesc inainte de servire cu sucul de lamaie.

Se serveste cu paine araba (lipie).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino