Ingrediente:
1kg vinete
1/2 kg de carne (vita, miel, pui)
1 pahar de orez (cu bob lung)
Sare
Enibahar, cuisoare
Se curata vinetele de coaja se taie felii si se sareaza.
Se pun intr-un vas sa se scurga de apa (30 minute).
Se calesc in ulei si se pun pe o farfurie.
Separat, se taie carnea bucatele si se pune la fiert in apa cu un bob de enibahar si 1-2 cuisoare .
Se pune jumatate din orez pe fundul unei forme de copt (in bucataria libaneza se foloseste o forma de lut).
Peste orez se pune carnea si se acopera cu feliile de vinete.
Se acopera cu orezul ramas si se adauga supa rezultata din fiertul carnii. Se pune la cuptor pina orezul este facut si rumenit. Se scote din cuptor si se acopera forma timp de 15 minute dupa care se rastoarna si se serveste .
Clătite americane cu dovleac
-
După cum v-ați dat deja seama familia mea e mare fan dovleac, dar numai în
varianta dulce. Așa că vă așteaptă încă o rețetă delicioasă cu acest
ingredient...
Acum 5 ani
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu