Baclava libaneza

marți, 13 aprilie 2010


Ingrediente:

500 g foi de baclava
750 g unt topit

Umplutura:
750 ml lapte,
100 g zahar,
un praf sare,
125 g gris fin.
600 g zahar,
500 g apa,
2 lingurite suc de lamaie.
Luati jumatate din foile de baclava.
Intindeti o foaie, o ungeti bine cu unt, acoperiti cu alta foaie, ungeti cu unt. repetati pana consumati jumatate din foi.
Asezati-le intr-o tava bine unsa cu unt.
Acoperiti celelalte foi pentru a nu se usca.


Preparati umplutura:
Puneti laptele si zaharul intr-un vas la foc si amestecati. Adaugati grisul si amestecati cu grija, sa devina omogen si sa nu se prinda.
Intindeti grisul cu grija peste foile din tava.
Acoperiti cu o foaie subtire din cele ramase, ungeti cu unt, acoperiti cu alta foaie si repetati procedeul pana terminati foile.
Ungeti si ultima foaie cu untul ramas si taiati baclavaua in bucati.
Coaceti in cuptorul incins timp de 40-45 min.

Intre timp pregatiti siropul:
Puneti apa, zaharul si lamaia intr-un vas la foc mic.
Amestecati pana se divolva zaharul.
Pastrati-o fierbinte.
Dupa ce s-a rumenit baclavaua indepartati excesul de unt.
Apoi ungeti bine foaia cu unt, pentru a capata stralucire si mai bagati 10 min la cuptor.
Dupa ce o scoateti de la cuptor turnati siropul deasupra.
Lasati la rece pentru cateva ore sa se absoarba bine siropul.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino