Ingrediente
150 g zahar
100 g faina vanilie
unt pentru uns forma
250 g frisca
Glazura de ciocolata :
100 g ciocolata
100 g zahar
2 linguri apa rece.
Nu se fierbe.
Mod de preparare
Mod de preparare
Se pun intr-o craticioara ouale intregi cu zahar si cu vanilie. Se bat bine cu telul pe aragaz la foc mic pana ce cantitatea creste simtitor. Se bate apoi altemativ, pe aragaz si la rece, de trei ori; Se adauga faina. Se coace compozitia intr-o forma bine unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit; Dupa ce s-a racit, se taie cu un cutit ascutit tortul in doua. Se scobesc ambele parti la mijloc, cat mai mult, dar fara sa se atinga fundul, astfel incat asezate una peste alta, sa ramana un gol la mijloc. Acest gol se umple cu frisca batuta; Pentru glazura se pune intr-o cratita mica ciocolata taiata marunt cu o lingura de apa, se tine la cald in alt vas cu apa clocotita, pana se topeste. Se amesteca cu lingura pana ce devine ca o crema; Separat se freaca intr-un castron zahar foarte fin cu doua linguri de apa rece. Se freaca mult pana se face ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita. Se pune cu totul intr-un vas cu apa clocotita, dar nu pe foc. Cand este destul de moale, se toarna dintr-o data peste tort si se intinde repede cu un cutit.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu