Ingrediente:
250 ml apa
150 gr faina
70 gr ulei
5 oua
1 gr sare
Mod de preparare:
Se fierbe apa cu uleiul si sarea.
Cand clocoteste se adauga faina toata o data si se amesteca continuu sa nu se faca colcoloase pana se desface de pe vas.
Se lasa sa se raceasca putin si se adauga ouale unul cate unul.
Cu un cornet,lingurita sau punga taiata laun capat ,pe o tava uscata se formeaza bastonase sau mingi .
Se coc 30-35 minute in cuptorul preincalzit, intai la temperetura mare pana se umfla si apoi la foc potrivit ,pana se rumenesc.
Nu se deschide cuptorul 20 minute.
Se umplu cu crema de vanilie( budinca de vanilie preparat-1 pachet la o portie).
Deasupra se face o glazura din ciocolata de menaj incalzita pe foc cu o lingura de apa sau se pudreaza cu zahar.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu