Ingrediente:
150 ml apa calda ,
1 lingurita drojdie uscata,
un varf lingrita zahar,
250 g faina ,
3 linguri ulei de masline,
1 lingurita sare
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, zaharul,3-4 linguri de apa calda pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta(in cazul in care se coace pe vatra);
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, zaharul,3-4 linguri de apa calda pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta(in cazul in care se coace pe vatra);
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu