Alba ca zapada

sâmbătă, 28 noiembrie 2009


 









Ingrediente:



Foi(4):

-16 linguri faina
-1 ou
-1 lingura untura(margarina/unt)
-3 linguri zahar
-100 ml lapte
-1 lingura bicarbonat (praf copt)

Se amesteca cu mixerul laptele,ouale,zaharul,uleiul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se amesteca pana se inglobeaza toata faina si se desprinde coca de mana.
Se imparte coca in 4.
Se aseaza hartie tapetata pe dosul unei tavi si se pune foaia deja intinsa pe masa pe care am presarat putina faina.
Fiecare foaie se coace 5-6 minute la 200 grade dar fara sa se arda...putin rumenita.


Crema:

-1/2 l lapte
-3 linguri rase amidon(faina alba)
-200 gr unt( margarina)
-275 gr zahar
-1/2 lamaie
-un praf sare

Se amesteca 1/2 pahar lapte cu faina.
Restul de lapte se pune la fiert .
Cand fierbe se adauga faina dizolvata in restul de lapte si se amesteca continuu pana se ingroase.
Se lasa sa se raceasca .
Se freaca untul cu zaharul spuma,se adauga zeama si coaja de lamaie.

sau

Dupa ce fierbe crema....se ia de pe foc ,se adauga untul si zaharul cat crema este inca fierbinte, apoi se lasa la racit si se pune lamaia .

Se umplu foile si se lasa cu o greutate deasupra pana a doua zi.
Se pudreaza cu zahar pudra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino