Ingrediente pentru crema:
400 gr. pulpa de pepene galben + 2 felii taiate cuburi
100 gr. lapte
3 galbenusuri
1 ou 1oo gr. zahar
30 gr. amidon de porumb
3~4 linguri de nuca de cocos pentru decor
Ingrediente pentru blat:
3 oua mari 3 galbenusuri
125 gr. zahar
60 gr faina
110 gr. amidonun
pic de sare
Mod de preparare:
Crema : pulpa de pepene se marunteste in blender si se pune la fiert cu laptele si se ia de pe foc .
Separat se bat ouale cu zaharul si amidonul pana devine cremoasa .
Dupa ce s-a racit compozitia de pepene , se adauga in ea treptat compozitia de ou cu amidon si se tine la foc mic pana se ingroasa ca pentru crema .
Blatul
Se incalzesc ouale cu galbenusurile,un pic de sare si cu zaharul la bain-marie pana ajunge la temperatura suportabila pentru piele,aproximativ 45~50 de grade C.
Luati compozitia de pe foc si o mixati bine pana devine ca o crema,adaugati faina cernuta amestecata cu amidonul in trei ture,amestecand atent cu o spatula de lemn pana se incorporeaza,turnati aluatul intr-o tava cu dimensiunea de 23/33 de cm.,unsa cu unt si tapetata dupa aceea cu hartie de copt,dar hartia trebuie sa fie numai cat tine fundul tavei,nu si pe margini,apoi ungeti hartia cu unt si o infainati,dati la cuptor pentru 15 minute la foc un pic mai mare de mijlociu ,la 200 de gr. C.
Cand o scoateti de la cuptor o rasturnati atent pe o hartie de copt presarata cu zahar ,scoateti hartia unsa cu unt si taiati marginile uscate a blatului cu un cutit ascutit sau o foarfeca ca sa fie mai usor de rulat,o rulati impreuna cu hartia de copt si o lasati rulata pana se raceste.
Desfaceti blatul si il ungeti cu crema de pepene,lasand partea cu care se termina prajitura neunsa la 5 cm de la margine,presarati cu bucatele de pepene galben taiate cuburi si o rulati usor ca sa nu rupeti blatul , tragand de hartia de copt de desuptul blatului,ungeti deasupra prajitura cu o lingura de crema de pepene si o presarati cu nuca de cocos .
O puneti la frigider pentru noapte
Clătite americane cu dovleac
-
După cum v-ați dat deja seama familia mea e mare fan dovleac, dar numai în
varianta dulce. Așa că vă așteaptă încă o rețetă delicioasă cu acest
ingredient...
Acum 5 ani
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu