Tortilla de patatas

luni, 14 decembrie 2009



Ingrediente:
-5-6 cartofi
-6 oua
-1 ceapa mica

Preparare>

Se curata cartofii, se spala si se taie rondele groase de 1 cm.Se prajesc in ulei insa fara a-i face sa fie crocanti, ci doar copti.Se scurg de surplusul de ulei pe un servetel de hartie.

Se bat ouale cu sare si putin piper,se adauga ceapa razuita si stoarsa de zeama, apoi cartofii prajiti .

Intr-o tigaie incinsa ( cu margini inalte)se pune ulei de masline pe fund ,apoi se adauga amestecul de cartofi , oua si ceapa.

Se prajeste la foc mic. Dupa 2-3 minute, cand s-a facut crusta dedesubt, Tortilla se intoarce, folosindu-ne de un capac sau o farfurie plata .
Odata intoarsa, se scurge in tigaie cu partea cruda, in asa fel incat sa prinda crusta pe ambele parti.Dupa 2-3 minute se intoarce din nou... si tot asa, pana cand oul s-a coagulat in totalitate.Ca sa fie mai usor de intors,pentru inceput, se poate face tortilla in cantitate mai mica.In functie de gusturi, se pot inlocui cartofii cu orice alta leguma: ciuperci, ardei rosu, dovlecel, anghinare, sparanghel, etc.Se mananca calda, se conserva in frigider maxim 24 ore si se poate reincalzi in microunde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino