Branzoaice

duminică, 20 decembrie 2009































































Este reteta branzoaicelor de altadata 

Ingrediente: 

1-coca de paine

a-750 gr faina alba(ungureasca de preferat)
b-1/2 jumatate cub drojdie proaspata
c-1 lingurita rasa de sare
d-4 linguri ulei
e-cca 1 castron cu apa
f-ou pentru uns painea(facultativ)



Mod de preparare coca paine:

Se amesteca faina ,sarea cu drojdia deja dizolvata in apa calda.
Dupa ce se amesteca toate ingredientelecat sa nu aiba cocoloase,se adauga uleiul,se mai framanta putin si se lasa la crescut.
Nu trebuie sa se framante prea mult.
Nu e necesar.
Aluatul nu trebuie sa fie nici moale nici tare.
Putin mai moale decat cel de cozonac.
Indiferent cat de moale faceti coca,painea tot va reuseste.
Mai bine sa fie mai moale decat prea tare(dar nici sa o puteti manevra cu mixerul sau sa va scape printre degete)
Cu cat se lasa la crescut mai mult cu atat painea iese mai pufoasa.Sa se dubleze ca volum in vas).

2-branza grasa maruntita cu furculita si diluata cu apa
3-ulei

Mod de preparare branzoaice:

Este cea mai simpla reteta si garantez ca si cea mai gustoasa.
In plus fata de reteta de paine aici se mai adauga in coca putin ulei.
Se intinde coca in palma unsa bine cu ulei(ccca 2-3 linguri de coca) , mare cat o gogoasa(marele secret al branzoaicelor este uleiul...nu va zgarciti dar nici nu exagerati), si se pun la mijloc 1-2 lingurite branza maruntita cu furculita si subtiata cu putina apa(mai groasa ca smantana).
Se strange ca o minge sau se aduna colturile sa nu iasa branza.
Se pun in tava unul langa altul(eu folosesc tava de chec si pun in ea 5 branzoaice).
Dupa coacere seamana cu o paine dar pe spate se vad urmele pe unde se rup. 
Se aseaza in tava tapetata ca pentru paine(sau hartie de copt).
Se lasa la crescut si se ung apoi cu pasta de branza amestecata cu ou sau simpla(adica cu umplutura dar  subtiata cu apa) pe deasupra. 
Se baga la cuptorul incins in prealabil.
Se coc la foc mare pana cresc-cca 180 grade, apoi se coc la foc potrivit.
Raman in cuptor cca 40 minute la 140-150 grade.
Sunt delicioase.
Pofta mare!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino