Tort cu fructe,finetti si frisca

vineri, 25 decembrie 2009

















































Ingrediente:




Blat:
-8 oua
-8 linguri zahar
-8 linguri faina+un praf pentru tapetat tava
-3 liguri ulei +pentru tapetat tava
-coaja lamaie,esente


Se bat albusurile spuma ,se adauga zaharul,galbenusele amestecate cu uleiul,faina,coaja lamaie,esente.
Se tapeteaza o tava (rotunda sau dreptunghiulara) cu ulei si faina , sau se foloseste hartie de coptsi se toarna blatul fara sa il netezim cu lingura.
Se coace in cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-40 minute la foc mai mic.
Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.



Sirop:

-400 gr zahar
-500 ml apa
-esenta rom,vanilie si zeama de la o lamaie
Se fierb toate ingredientele siropului si dupa ce se raceste se adauga
zeama de la un compot de ananas si lamaia.


Crema:
Ingrediente:
-1 kg smantana pentru frisca (animala)
-400 gr Finetti sau Nu crema
-3 portocale
-4 kiwi
-3 banane
-fructele din cutia de compot de ananas
Mod de preparare:
Se bate smantana pana se ingroase,se adauga putin zahar pudra.
Se taie fructele marunt
Se amesteca jumatate din cantitatea de frisca cu cutia de finetti,amestecand cu grija sa nu taiem frisca.
Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza primul blat si se pune primul strat de frisca amestecata cu finetti,urmeaza fructe apoi un strat de frisca simpla.
Se repeta pana la ultimul blat, cand se orneaza dupa placere.
Eu am pus primul strat de frisca cu finetti si am adaugat fructe ca si capac al tortului(vezi foto).
Pe margini il spoiesti cu frisca simpla sau cu cea
amestecata cu Finetti.
Este un tort placut la gust ,perfect pentru aniversari sau sarbatori.

In foto blatul este taiat in 4  si folosesc si capsuni.
Fructele se pot schimba.
Fiecare cum prefera.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino