Carnati de porc

sâmbătă, 19 decembrie 2009













Ingrediente:



-10 kg fleica /ceafa porc  tocata mare ca pentru carnati
-2 kg slanina
-10 capatani usturoi(1 capatana la 1 kg de carne)
-1 pachet boia ardei dulce(facultativ)
-1 pachet piper macinat
-cimbru
-sare dupa gust
-1-1,5 l apa calda(supa de oase vita)
-cca 15 -20 metri  mate porc



Condimentele eu le pun dupa gust.
Bunica mea spunea ca adevaratul trandafir(carnat de casa) este facut din carne,sare,usturoi si apa.
Deci fiecare hotaraste cum vrea sa manance.
Daca aveti probleme cu stomacul,colonul sau digestia...faceti trandafirii dupa reteta bunicii.
Daca nu,aveti aici reteta.



Mod de preparare:

Se amesteca usturoiul pisat cu sarea si cu apa calda si se adauga peste carne.
Se pun si restul ingredientelor....sa amesteca bine si se lasa la rece pana a doua zi(facultativ) sa se intrepatrunda gusturile.
A doua zi se gusta carnea(sau se prajeste o chiftea in tigaie sa se vada cat e de sarata sau condimentata)si se mai adauga ce lipseste.
Se umplu matele ( dar mai slab ,nu pline varf) si se pun la scurs pana a doua zi.
Apoi se dau la fum cald rezultat din foc facut din  prun/ orice alt pom fructifer sau fag.
Fumul cald este si pentru uscarea lor.
Daca nu va plac mai uscati ,alternati fumul cald cu fumul rece(din rumegus).
Slanina se pune pentru ca la prajit sunt altfel ,mai gustosi,se pierde slanina cand se prajesc si sunt putin crocanti si zemosi totodata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino