Ingrediente:
-700-800 gr osanza nesarata
-4 linguri otet
-700-720 ml apa
-1.200 kg faina
-praf sare
Mod de preparare:
Se da osanza prin masina de tocat si se amesteca cu 200 gr faina.
Se imparte in 2 guguloaie(bulgari).
Se imparte in 2 guguloaie(bulgari).
Restul de faina(1kg)se amesteca cu apa,sarea si otetul.
Se pune la frigider 20 minute ,dupa care se intinde in forma de patrat.
Se spoieste patratul cu unul dintre guguloaiele de osanza pe 3 sferturi din suprafata si se impaturesc toate partile in ordine crescatoare peste latura 5 .Adica 1 peste( 4 5 3),2( peste 4 5 3) ,3 peste 5 ,4 peste 5.
2
4 5 3
1
Exact in pozitia aceasta se aseaza pe un platou si se aseaza 20 minute la frigider(se poate pune un semn sa nu gresim).
Se scoate din frigider si se aseaza pe masa exact in aceeasi pozitie ca prima data.
Se intinde iarasi in forma de patrat si se repeta pana terminam osanza.
Pozitia se pastreaza de fiecare data si se aseaza dupa fiecare aplicare in frigider 20 minute.
La final se scoate din frigider ,se intinde intr-un strat nu foarte subtire,se taie patrate si se pune la mijloc putina dulceata(mai tare),rahat,branza,nuci,etc.
Se aseaza in tava neunsa cu deschiderea spre usa(toate in acelasi sens)cuptorului si se baga la cuptor la foc mai mare.
Cand s-au desfacut (ca o cartea)se da mai incet la cuptor pana se coc.
Se scot imediat din tava.
Cand se racesc se pudreaza cu zahar pudra.
Se pot manca si peste o luna daca se pastreaza intr-un loc rece si aerisit in punga de hartie .
Se pot manca si peste o luna daca se pastreaza intr-un loc rece si aerisit in punga de hartie .
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu