Ingrediente:
-tacamul de la un porc si capatana (200 gr slanina)
-8-10 cepe -sare,boia ardei dulce,piper,cimbru.
-mate groase de porc
Mod de preparare:
Se pune la fiert totul intr-o cratita mare in apa cu un praf de sare,piper boabe,foi dafin.
Dupa ce s-au fiert mai mult de jumatate,se lasa sa se raceasca si se dau prin masina de tocat.
Urmeaza tocata prin masina si ceapa.
Se adauga si condimentele cu putina zeama in care au fiert organele.
Se amesteca bine.
Se gusta sa se vada daca mai trebuie ceva.
Se umplu matele groase si apoi se inteapa cu un ac sa nu se sparga.
Se pun in zeama in care am fiert organele si ii lasam sa fiarba cca 1/2 ora la foc mic.Se mai intorc de pe o parte pe alta si se mai inteapa din cand in cand.
Se pot afuma.
Pofta mare.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu