Nectar de fructe

luni, 1 februarie 2010

Ingrediente:

-5 kg fructe(piersici,caise,mere,struguri,prune-tot felul de fructe care sunt zemoase)
-apa
-zahar

Mod de preparare:

Se dau fructele prin storcatorul de fructe.
Eu le dau chiar si de 2 ori(miezul rezultat stoarcerii de prima data).
Se pune sucul rezultat prin stoarcere la fiert cu o cantitate de apa dubla decat zeama de fructe.
Se lasa sa dea un clocot si se adauga zahar dupa gust.
Se mai da un clocot si apoi se toarna in sticlele spalate si uscate.
Se pun la sterilizat intr-o oala cu apa pe foc cca 20 minute dupa primul clocot.
Sticlele trebuie sa aiba capace bine inchise.
Eu folosesc sticle de nectar din comert de 330 ml.
Pentru cine vrea nectarul mai gros pune mai putina apa sau daca se vrea mai apos se pune mai multa apa.
E delicios si sanatos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino