luni, 1 februarie 2010

Nectar de fructe

Ingrediente:

-5 kg fructe(piersici,caise,mere,struguri,prune-tot felul de fructe care sunt zemoase)
-apa
-zahar

Mod de preparare:

Se dau fructele prin storcatorul de fructe.
Eu le dau chiar si de 2 ori(miezul rezultat stoarcerii de prima data).
Se pune sucul rezultat prin stoarcere la fiert cu o cantitate de apa dubla decat zeama de fructe.
Se lasa sa dea un clocot si se adauga zahar dupa gust.
Se mai da un clocot si apoi se toarna in sticlele spalate si uscate.
Se pun la sterilizat intr-o oala cu apa pe foc cca 20 minute dupa primul clocot.
Sticlele trebuie sa aiba capace bine inchise.
Eu folosesc sticle de nectar din comert de 330 ml.
Pentru cine vrea nectarul mai gros pune mai putina apa sau daca se vrea mai apos se pune mai multa apa.
E delicios si sanatos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu