Tajina marocana

marți, 13 aprilie 2010





Ingrediente:

1,5 kg gutui,
1,5 kg carne de miel (de preferinta)sau de vitel,
2 cepe rase sau taiate marunt,
200 g unt,
1 lingurita de piper,
1 lingurita de sofran,
2 linguri de zahar,
5 linguri de miere,
1 lingurita de scortisoara pisata

Mod de preparare

Se taie carnea in cuburi de 150 g si se pun la calit intr-o cratita cu unt. Se adauga sare, piper, sofran si ceapa rasa.
Se acopera cu apa si capac, se fierbe totul amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
Cand carnea este aproape fiarta, se adauga zahari si scortisoara, iar atunci cand este bine fiarta se ia de pe os, si cratita se da de pe foc.
Se pun gutuile intr-o alta cratita, dupa ce au fost curatate, taiate in patru si stropite cu zeama de lamaie pentru a evita inegrirea lor, cu semintele scoase.
Se pune mierea si apa pana la jumatate, apoi se fierb la foc moale 20 minute, apoi se scot gutiule caramelizate si se continua fierberea lichidului care ramane pana se obtine un sos mai gros.
Sosul se adauga in cratita cu carne in care s-au pus in prealabil si gutuile si se mai lasa la foc 10 minute pentru a fierbe impreuna.
Caramelizarea gutuilor nu trebuie facuta cu prea multa apa ci eventual adaugat din cand in cand, daca este nevoie, ca ele sa se poata carameliza cu mierea. Se vede caramelizarea lor dupa culoare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino