Prajitura Bontiac

marți, 13 aprilie 2010


















Foi:

250g faina 50g unt
1 lingura amoniac
50ml lapte
1 ou
1lingura cacao

Amoniacul se dizolva in lapte si se face un aluat din toate ingredientele.
Se inmparte compozitia in doua si se coc doua foi,pe dosul tavii,la foc potrivit cam 10 min fiecare foaie.
Trebuie sa fim atenti pentru ca se ard foarte repede.

Crema:

4oua
6 linguri zahar tos
4 linguri faina

Galbenusurile cu zaharul se amesteca pana devin spuma,apoi se adauga 4 linguri faina,amestecand usor cu o furculita .
La sfarsit se adauga albusurile care au fost si ele batute spuma.
Se coace in tava dreptunghiulara de aragaz(aceeasi pe care am folosit-o si la coptul foilor cu cacao),in care punem hartie de copt.
E gata cand trece proba scobitorii.

Mijlocul prajiturii:

5 linguri faina se fierb in 300 ml lapte.
150g unt se freaca spuma cu 200g zahar tos.
Se pune zeama de la 2 lamai si se amesteca cu crema de lapte,rece.

Se pun o foaie cu cacao-crema,apoi foaia de pandispan-crema si la urma foaia cu cacao.
Deasupra se pune o glazura de ciocolata si nuca de cocos sau bilute colorate sau ce vreti voi.
Se da la rece si este buna a doua zi cand se poate taia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino