Mansaf

marți, 13 aprilie 2010


Ingrediente :

carne de pui taiata bucatele ,carne tocata
carne de vitel sau vaca,berbec,miel -taiata bucatele.
chemon,delicat,jalzabil
7 spices
2-3 cani orez
iaurt
migdale(samburi),
nuci si fistic.

Mod de preparare:

Cubuletele de carne se pun impreuna la fiert cu toate condimentele si se lasa pana ce carne se topeste in gura...
Separat se pune carnea tocata intr-o tigaie cu putin delicat si putine condimente si se caleste ff bine,nu trebuie prajita prea tare,eu pun doar un pic de ulei de masline si o ceasca de zeama de la carnurile celelalte.
In acest timp se spala 2-3 cani de orez ff bine si se lasa minim 1/2 ora in apa,dupa ce s-a spalat.
Cand cubuletele de carne sunt fierte ff bine,se scot si se calesc si ele fie impreuna cu carnea tocata fie separat.
Orezul se fierbe cu putina sare si o cantitate egala din supa de carne si dupa ce este gata se amesteca in el ,delicat toate cubuletele de carne si carnea tocata.
Migdalele si celelalte :nuci,fistic,ce mai puneti acolo se dau doar un pic la foc sa se rumeneasca si se aseaza pe fundul unei tavi mari de yena sau intr-o cratita joasa de teflon ,dupa care se aseaza orezul amestecat cu carne(se poate pune carnea separat,neamestecata,alternativ,un strat de carne,unul de orez,etc);
Dupa ce s-au pus toate acestea ,se ia o tava mare,intinsa si se rastoarna ,astfel ca toate nucile si migdalele vor fi in partea de sus,va arata ca un tort.
Se serveste cu iaurt sau cu salata.
Sa aveti pofta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino