Ciorba frantuzeasca

vineri, 16 aprilie 2010
















Ingrediente:

500 gr varza de Bruxelles(inghetata)
1 fir praz (partea alba)
2-3 fire ceapa verde
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 ardei gras
2 linguri ulei
patrunjel verde
300 ml bors(zeama de lamaie)
2 oua
4 linguri smanatana
sare,piper

Mod de preparare:

Se curata si se taie legumele ,se calesc cateva minute,se adauga verzele si se continua calirea inca 5 minute,amestecand din cand in cand.
Adaugi doi litri de apa calda,sare,piper,dupa gust,acoperi oala cu capac si lasi sa fiarba 20-25 minute,pana cand varza este bine patrunsa.
Se adauga borsul fiert si spumuit separat.
Se lasa sa dea cateva clocote si se ia oala de pe foc.
Separat ,se bat ouale cu smantana,se adauga cate jumatate de polonic din ciorba fierbinte ,in timp ce bati ca sa nu se taie.
Se continua sa adaugi zeama in castron pana smanatana ajunge la temperatura ciorbei,dupa care se toarna in oala.
Se opreste focul si se serveste asezonata cu patrunjel verde.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino