Ciorba de vacuta taraneasca

marți, 13 aprilie 2010




Ingrediente:

-500 - 1000 g carne de vita -(rasol,piept,coaste)
-1 morcov mare
-1 telina
-1 ceapa
-fasole verde fideluta proaspata sau din conserva,
-smantana,
-2 oua,
-sare,
-bors.

Mod de preparare:

Se pune carnea la fiert,se spumuieste.
Dupa ce fierbe, se scoate si se taie carnea in bucatele mici (se lasa si oasele ptr consisitenta ).
Se pune la loc in oala dupa care se adauga legumele tocate cubulete mici.
Dupa ce fierb se adauga sare dupa gust( delikat ), bors dupa gust ( in functie de cum va place de acrisoara ).
 Se mai lasa un pic la fiert dupa care se adauga bulionul.

Dupa ce totul este fiert se drege cu smantana dupa cum urmeaza : se pun ouale batute(sau numai galbenusurile),3-4 linguri se smantana intr-un vas, se ia cate putina ciorba si amestecand se pune peste smantana dupa care se toarna totul inapoi in oala.
 Se mai lasa un clocot dupa care se pune patrunjelul tocat marunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino