Tort diplomat

sâmbătă, 28 noiembrie 2009


Ingediente:
1/2 cana zahar,1/2 cana lapte,3 galbenusuri,1/2 kg frisca,3-4 pliculete zahar vanilinat,3 albusuri spuma,10 piscoturi,20 gr gelatina dizolvata intr-o jumatate de cana de apa calduta sau suc de fructe (2 plicuri a 10 gr de gelatina Dr.Oetker)fructe .
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pentru a nu se forma cocoloase.Se pun pe foc cu laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
Se bate frisca
Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat.
Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri.
Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma,piscoturi inmuiate putin in lapte, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Se pun pe fundul vasului fructe intregi pentru ornament.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino