Cura cu oua de prepelita

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Cum se deruleaza un asemenea tratament?Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Persoanelor care nu suporta sa il inghita asa simplu le recomand amestecul cu miere de albine sau fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor.In timpul tratamentului, consumul de bauturi alcoolice reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%.
Sunt recomandate doua tipuri de cura cu oua de prepelita:
A. Cura cu 120 oua– contra: hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
B. Cura cu 240 oua – contra: TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.
Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza - la adulti, iar la copii - dupa doua, trei luni.
A1. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/adolescenti intre 11 si 15 ani:In primele patru zile - cate trei oua pe zi;Intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe zi;In a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi - un ou.
A2. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei,respectiv doua oua pe zi.
B. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:In primele doua zile - cate trei oua pe zi;In a treia zi - patru oua pe zi;Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv - cate cinci oua pe zi;In a 49-a zi - trei oua pe zi;In a 50-a zi - doua oua pe zi.

De asemenea exista si alte scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta si - de ce nu - de recomandarile medicului curant. Este foarte important sa se consume oua proaspete:
a. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:Se pot administra cate doua oua zilnic.
b. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
c. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:Se pot administra cate trei oua zilnic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino