Halva turceasca

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

3/4 l lapte,
250g zahar,
150g unt,
250g gris
100g migdale taiate betisoare,.
boabe de pin,
praf de scortisoara si zahar pudra pentru presarat

Mod de preparare:
Laptele si zaharul se amesteca intr-un castron si se fierbe.Apoi se ia de foc.Se incalzeste untul intr-un vas si se pune grisul sa se rumeneasca , se amesteca incontinuu.Se adauga betisoarele de migdale si se amesteca inca 5 minute totul la foc mic.Vasul cu gris se ia de pe foc,se adauga laptele indulcit amestecand cu grija cu telul.Se mai incalzeste totul o data si se lasa sa fiarba incet 5 minute.4 forme mici se umplu cu compozitia de gris,se netezesc si se pun in frigider pentru 3 ore.Boabele de pin se prajesc fara grasime si se pun peste portiile de halva din gris care se mai presara cu scortisoara si zahar pudra si se orneaza cu boabe de pin.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino