Baclava turceasca 1

sâmbătă, 28 noiembrie 2009


Ingrediente:
Un pachet aluat de placinta
400 gr nuca macinata.
150 gr fistic macinat.
1 lingurita cu scortisoara.nucsoara(un varf de cutit).
ulei (cat este necesar ptr uns tava si foile de placinta).
coaja de lamaie.
Pentru sirop:
400 gr zahar.
100 gr miere
1litru apa
2 batoane scortisoara.
6-8 cuisoare.
esenta de trandafiri

Mod de preparare:
1. Se amesteca nuca cu fisticul macinat, scortisoara si praful de nucsoara (un varf de cutit).
2. Se unge o tava cu ulei si se aseaza primul strat de foi, 3-4 la numar, unse si ele cu ulei.
3. Aseaza primul strat de umplutura. Se reia operatiunea pana se termina foile si umplutura. Se taie prajitura cruda pana se baga la cuptor, in patrate sau romburi.
4. Da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.
5. Separat, la foc mic, se prepara siropul din zahar, miere, apa, cuisoare intregi si batoanele de scortisoara. Se tine pe foc pana se leaga bine.
6. Cand baclavaua s-a rumenit, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. Abia atunci se toarna siropul fierbinte (strecurat de cuisoare si batoanele de scortisoara), peste baclavaua rece. Pofta buna

1 comentarii:

Bruni-MY spunea...

aceasta prajitura as manca-o toata ziua/ nu cred ca m-as putea abtine.adevarul e ca e buna rau .mniam mniam

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino