Gogosele

sâmbătă, 28 noiembrie 2009


Ingrediente:

700 gr faina alba

420 ml lapte

50 gr drojdie

50 gr unt topit

100 gr zahar

1 ou

un praf sare


Mod de preparare:

Se poate face un aluat cu robotul de bucatarie sau cu mana. Intr-un vas punem drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.In alt vas din restul ingredientelor pregatim un aluat la care adaugam drojdia fermentata si framintam un aluat moale si pufos.Lasam sa creasca pina isi dubleaza volumul il framantam putin si intindem o foaie de 2 cm grosime.Cu o forma scoatem cercuri si cu o alta forma mai mica le facem o gaura la mijloc.Mai lasam sa creasca inca 20 de minute pina cind gogosile se umfla.Le dam la copt la 180 de grade (cuptorul incins dinainte) aproape 20 de minute.Cind sint gata le presaram cu zahar pudra sau cu ciocolata topita sau dulceata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino