Malai oltenesc

vineri, 8 ianuarie 2010















Ingrediente:

-1 kg malai
-300 gr faina alba
-sare
-pasta de tomate
-apa cat cuprinde(cca 1l-1.2l)
-margarina(unt/ulei)un sfert pachet
-putina drojdie proaspata(cat jumate de nuca)

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert.Se face un terci mai moale separat(mamaliga) din 300 gr malai cu sare si apa pe aragaz.
Asezam restul de malai,faina si sare intr-un vas mai mare si adaugam terciul fierbinte in vas peste ele,drojdia si margarina.
Daca mai are nevoie de apa se ia din oala de pe foc,fierbinte.
Se amesteca cu o lingura(trebie sa fie tare cam ca mamaliga)si se aseaza in 3 tavi de chec tapetate.
Se aranjeaza in tavi si se zgarie si se inteapa cu furculita.
Se spoieste cu putina pasta diluata in apa.
Se coace la foc mai mare.
E gata cand se maroneste pe deasupra(cca 1 ora).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino