Spanac cu ou

joi, 18 februarie 2010


Ingrediente:
-1/2 kg spanac proaspat sau la punga(congelat)
-oua ochiuri
-3-4 catei usturoi
-cca 50 ml ulei
-sare si condimente dupa gust
-cca 300 ml lapte
-3 linguri faina



Mod de preparare:

Se curata spanacul de tulpina si se spala bine ,apoi se opareste in apa cu sare si se toaca marunt.
Intre timp in alta oala se pune ulei , se lasa sa se incalzeasca si se adauga 2-3 linguri de faina.Se amesteca (pe foc mic de tot) si incet, incet incepeti sa adaugati lapte rece (puteti sa stingeti focul) faceti ca la o maioneza,adica adaugati putin lapte si amestecati pana obtineti o crema ,o mai lasati putin pe foc mic si amestecati dupa care sarati.
Se pune in oala cu ingrosala , se sareaza ,mai adaugati lapte daca credeti de cuviinta ,zdrobiti usturoiul si va pregatiti sa faceti ochiurile.
Prajiti ouale ochi (sa ramana cu zeama).Se pune spanacul in farfurie si peste adaugati oul ochi.Mnia mnia ...este un deliciu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino