Fasole batuta

miercuri, 3 februarie 2010

























Ingrediente:

-fasole uscata
-ulei
-usturoi
-sare
-1 ceapa
-1 morcov
-1 ardei(gras sau capia)
-1 pastarnac,1 telina(facultativ)


Se pune la fiert fasolea(la 1 farfurie fasole nefiarta rezulta 3 farfurii fasole fiarta)in apa.
Se arunca prima apa in care a fiert fasolea(se poate repeta de cate ori se vrea)si se pune iarasi la fiert cu alta apa (calda ),ceapa intreaga,ardei morcov,telina si pastarnacul.
Cand incepe sa fiarba se pune un praf de sare si se lasa la fiert pana se inmoaie toate ingredientele.
Se scot legumele.Se poate folosi morcovul in fasolea data prin robot.
Fasolea se da prin robot sau masina de tocat,se amesteca cu putina zeama  in care a fiert,putin ulei,1-2 catei usturoi zdrobiti si se potriveste de sare.

Prajeala:

-2-3 cepe tocate julienne
-1 catel usturoi
-putina pasta tomate dulce
-ulei

Se freaca ceapa si usturoiul (tocate) cu sare(nu prea multa sa nu iese prea sarata)si se pune intr-un vas(de preferinta tuci sau teflon)la foc mic amestecandu-se din cand in cand sa nu se arda.
Cand prinde putina culoare se adauga cate putina apa pana se inmoaie.
Se adauga uleiul si la sfarsit pasta.
Se adauga peste fasolea rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino