Mucenici fierti

joi, 11 martie 2010

























Ingrediente: 

-250 g de mucenici din comert (1 punga)sau facuti din 250 grame faina,100-120 ml apa calduta,sare (un praf de sare)
 Se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. 
Se fac snururi lungi si subtiri din coca , apoi se fac cerculete mici si apoi opturi. 
Mucenicii se lasa peste noapte la uscat, pe masa pe care a fost presarata faina.
 Peste mucenici se presara de asemenea faina.

-200 g zahar tos;
-1 plic zahar vanilat;
-1 lingurita esenta de rom;
-1/2 lingurita sare; 1 lingurita scortisoara;
-coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala;
- 250 g nuci, macinate;
- 1,5 l apa.

Preparare :

 Se pune la fiert o oala cu 1,5 litri de apa, adaugati zaharul tos, sarea si zaharul vanilat, si amestecati pana se dizolva complet zaharul si apa devine limpede. 
Apoi lasati sa fiarba.
Pana fierbe apa, tocati nuca, pregatiti-va scortisoara, esenta de rom, radeti coaja de lamaie si de portocala, si aveti toate ingredientele pregatite.

Cand a inceput sa fiarba apa adaugati mucenicii si lasati-i sa fiarba 10 minute, la foc mic, amestecand usor, din cand in cand. 
Dupa ce au fiert, adaugati 1 lingurita de esenta de rom, amestecati, stingeti focul si puneti o farfurie pe oala.
 Lasati oala acoperita timp de 30 de minute.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, adaugati coaja de lamaie si de portocala, scortisoara si amestecati bine, pana se incorporeaza toate ingredientele.
 In final adaugati si nuca macinata, amestecati putin si mucenicii sunt gata pentru a fi serviti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino