Mucenici cu nuca si miere

joi, 11 martie 2010











































 Ingrediente

1kg faina, 
150g zahar,
 100ml ulei,
 50g drojdie,
 3 oua,
 500ml lapte,
 esenta rom, 
zahar vanilat. 
nuca macinata si miere pentru pus pe deasupra mucenicilor.

Mod de preparare:

 Se dizolva o lingura de faina in 100ml lapte fierbinte pana se obtine o pasta omogena. 
Cand aceasta pasta s-a racit se adauga un ou crud si se amesteca.

Separat, drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga si vreo 2 linguri de faina si se lasa la crescut.

Intre timp se freaca 2 oua cu zaharul pana ce acesta se topeste.

Dupa ce drojdia a crescut se pun toate ingredientele intr-un vas mai mare(in afara de ulei.
Se incepe framantatul si se adauga treptat ulei cald.
Dupa ce se framanta mucenicii se lasa la crescut o jumatate de ora.

Se modeleaza mucenicii si se ung cu ou batut.
Se coc la cuptor, apoi se ung cu miere si se presara nuca .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino