Toba olteneasca

marți, 22 decembrie 2009



Ingrediente

-urechile , limba ,inima si rinichii de la porc
-cca 1 kg pulpa sau muschi porc(carne macra)
-sorici +slanina sau gusa porcului (capul porcului)
-sare,usturoi pisat,piper,boia,cimbru
-foi dafin pt fiert


Mod de preparare:

Se fierb(sau se coc in cuptor) toate ingredientele cu foile de dafin ,cu exceptia condimentelor.
Dupa ce au fiert cca 75% se lasa sa se raceasca, se toaca fasii,se umple burta si se adauga condimentele si usturoiul in putina zeama in care a fiert carnea,adaugandu-se apoi in burta peste carnea tocata fasii.
Trebuie gustata zeama sa nu fie foarte sarata sau dimpotriva, nesarata.
Se coase burta si se pune la fiert in zeama ramasa de la carnea fiarta .
Se inteapa cu un ac pe alocuri si se fierbe la foc mic cca 1/2 ora,se scoate ,se pune pe un tocator si se pune o greutate peste ea sa o preseze.
Se poate pune la fum.
Pofta mare.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts with Thumbnails

Retete culinare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino