joi, 2 septembrie 2010

Karniarik-vinete umplute














Ingrediente:

 9 vinete mici
 jumatate kg carne tocata
 1 ceapa mare
 2 ardei grasi
 3 catei de usturoi
 patrunjel
 sare, piper




Vinetele se curata de coaja -o fasie da, una nu, se scufunda in apa in care se pune 1 lingurita de sare, se lasa 15 minute in apa cu sare.
Se scot, se sterg cu un servetel presand usor, apoi se calesc in ulei, nu foarte mult, doar cat sa se inmoaie dar fara sa se prajeasca.
Se pun intr-o tava neunsa.
Carnea tocata se caleste in tigaia in care s-au prajit vinetele ( daca vi se pare ca e prea mult ulei, mai scurgeti din el ).
Ceapa , ardeii si usturoiul se toaca marunt,rosia la fel,si se adauga peste carne .
Invartim cu lingura prin tigaie pana cand ceapa devine aurie.
Se adauga patrunjel tocat marunt ,sare,piper.
Despicam vinetele cu o lingura,le umplem cu compozitia de carne tocata.
In tava cu vinetele umplute se va pune apa , usor, pe margine, pana ajunge aproape de jumatatea vinetelor, deci sa nu atinga umplutura.
Tava se baga la cuptor pentru 20-25 min pana se rumenesc vinetele deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu