sâmbătă, 2 octombrie 2010

Fasole verde pentru iarna































Ingrediente:

-5 kg fasole verde(de preferat fideluta)
-2 kg ceapa
-1 kg ardei gras
-1/2 morcovi(optional)
-3 kg rosii(sau dupa gust)
-1/2 kg ulei
-foi dafin,marar,cimbru
-2 capatani usturoi
-sare dupa gust

Mod de preparare:

Se curata si se taie fasolea in doua pe lungime si in 3-4 pe latime(ca la mancare).
Se toaca restul legumelor marunt(prin masina sau prin robot) cu exceptia usturoiului.
Se caleste ceapa,usturoiul,morcovul ,se adauga ardeiul,,fasolea pe care o oparim in prealabil.
Se adauga foaia de dafin si cimbrul(eu pun cu tulpina cu tot si la sfarsit il scot)
Se toarna apa cat sa o acopere.
Se lasa la fiert cca 20 minute, apoi se adauga rosiile tocate marunt.
Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele,apoi se pune mararul tocat marunt .
Se pune in borcane si se sterilizeaza timp de 15 minute dupa primul clocot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu