vineri, 16 aprilie 2010

Tort cu caise





Ingrediente:
blat:
6 oua
6 linguri zahar
50 gr mac
2 linguri nuca macinata
4 linguri faina
1 pliculet praf copt
1 praf sare

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,se adauga zaharul si se bate pana acesta se topeste.
Se adauga galbenusurile pe rand,macul si nuca.
Se incorporeaza faian si praful de copt ,amestecand incet de jos in sus.
Se toarna compozitia intr-o forma unsa si tapetata si se introduce la cuptor pentru 20-30 minute,la foc mic,dupa care se lasa la racit.

Ingrediente:
Crema:
500 ml frisca lichida
2 pliculete gelatina
100 gr zahar
1 esenta portocale
1 borcan de caise

Se pune gelatina la inmuiat in putina zeama de compot ,se topeste si se lasa la racit.
Se bate frisca impreuna cu zaharul,se adauga esenta de portocale,gelatina si se omogenizeaza bine.
Se scurg caisele din compot si se taie felii,oprind cateva pentru decor.


Ingrediente:
Glazura:
200 gr serbet simplu
200 gr unt
1 esenta vanilie
3 linguri nuca de cocos pentru decor

Se incalzeste serbetul pana se topeste si se lasa putin la racit.
Se freaca untul spuma si se adauga serbetul caldut,esenta si se omogenizeaza.
Se taie blatl racit in 2 ,pui crema si felii de caise intre ele.
Se toarna glazura fondanta deasupra si se lasa sa curga pana la jumatatea tortului.
Cealalta jumatate se tapeteaza cu nuca de cocos.
Se decoreaza cu felii de caise si frunze de menta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu